Foto: Andreas Sandnes Olsen

«I stedet for å ta ryktene ved rota, har Glimt valgt å nekte å svare på kritiske spørsmål. Dermed kaster de bensin på ryktebålet»

Tirsdag slapp gutta bak podkasten Glimt i øyet en ny episode, der de dro fram spekulasjoner om ukultur innad i spillergruppa. Fredag omtalte Bodø Nu saken, og ba ledelsen i Bodø/Glimt om å kommentere påstander om drikking, festing, og sene byturer. I kjent stil nektet Frode Thomassen å si noe om saken. Det er lite lurt å bygge opp en slik vegg mellom klubb og supportere som er dypt bekymret for klubben.


Denne kommentaren gir uttrykk for redaktørens holdninger. 

De siste årene har nemlig ledelsen i Bodø/Glimt bygget opp en mur rundt seg selv, trener Kjetil Knutsen, og spillerne. For hver sesong med suksess, har det blitt vanskeligere og vanskeligere å komme inn på klubben. 

I kritiske saker spesielt, er det svært sjelden at klubben tar seg bry med å snakke med oss i pressen. Dessverre er det noe vi har vært nødt til å venne oss til, for uansett hvor mye vi ringer, så får vi aldri svar. Dette er ikke bare noe vi i lokalpressen har reagert på, men også større aktører i Norge har reagert på at Glimt ser ut til å være i en vedvarende prosess der de distanserer seg fra pressen og fansen. 

Er det slik Bodø/Glimt ønsker å framstå? Det spørsmålet er ikke jeg den første til å stille. Det er mange som har stilt seg det spørsmålet. 

Nå dukker det samme spørsmålet opp, nå som det på ny er murring rundt den dobbelte seriemesteren. Etter det overraskende tapet mot Linfield klarte ikke gutta bak podkasten Glimt i øyet å holde kjeft lengre. Og det er godt forståelig. 

Ryktene om en ukultur innad i spillergruppa i Bodø/Glimt har versert en god stund. Spillere har blitt observert på både privatfester, og på byturer. Bodø Nu har vært i kontakt med egne kilder som har vært på fester med nærmest hele førstelaget, og vi har sett fotodokumemtasjon på at spillere har vært på byturer tett opp mot kamper. 

Samtidig har prestasjonene på banen sunket, og laget som tok Norge med storm for et par sesonger siden, har nå krympet til å bli klubben som alle hakker på. Da er det ikke rart at ryktene tar steget ut i offentligheten, først gjennom en supporter-podkast, og deretter blir gjengitt av oss i media. 

Og hva gjør Glimt-ledelsen? De stenger døra. Slenger på røret. Svaret at de ikke har noen kommentar. Hvor lurt er det? Min første tanke er at dette er et problem som ledelsen er klar over, og som de ønsker å holde internt i klubben. Ofte kan det være lurt å rydde opp internt, men supporterne som stiller opp på hver eneste hjemmekamp gjennom sesongen, har krav på å få vite hva som foregår. 

«I stedet for å ta ryktene ved rota, har Glimt valgt å nekte å svare på kritiske spørsmål. Dermed kaster de bensin på ryktebålet»

Og dersom det er et ikke-eksisterende problem. At ukulturen bare er et løst rykte, kunne ledelsen møtt både oss i media og supporterne, og forklart hvorfor ryktene har oppstått. De kunne avvist spekulasjonene og opprettet en dialog. Det har Bodø/Glimt valgt å ikke gjøre. I stedet for å ta ryktene ved rota, har Glimt valgt å nekte å svare på kritiske spørsmål. Dermed kaster de bensin på ryktebålet.

Glimt ser ut til å ha glemt at flere av supporterne er mennesker som har levd med klubben store deler av sitt liv, og som har brukt mye tid og krefter på å følge dem gjennom opp- og nedturer. Når da alt er i ferd med å rakne fra innsida, så er ikke den beste løsninga å holde kjeft, og late som problemet ikke eksisterer. 

Distansen Frode Thommassen står ansvarlig for å bygge mellom klubben og supportere, er giftig. Det skaper gnisninger og irritasjon. Noe som kan utvikle seg til å ende med at supporterne går tomme for luft og energi. 

Men det er ikke for sent. Både vi og supporterne er bare en telefonsamtale unna ei oppklaring. 

Av: Espen Bless Stenberg, sjefredaktør i Bodø Nu.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt