Foto: Aksel Egge

«Ikke en konsert for de med rockefoten på is»

Dumdum boys viser hvor deres legendestatus kommer fra i Svømmehallen Scene på lørdag.


Dumdum boys har siden deres debut i 1988 vært en stor del av det norske musikklandskapet. De blir omtalt som en av de fire store i norsk rock sammen med legendene deLillos, Raga Rockers og Jokke & Valentinerne.

Det er tydelig at denne legendestatusen ikke kommer gratis, da Dumdum boys leverer en strålende opptreden på lørdag.

– Ingen antydning til at gutta ikke kan sette fyr på et konsertlokale

Det hele startet med den beinharde hitten fra 2006 «Enhjørning» som gjorde det veldig tydelig at dette ikke var et show for de med rockefoten på is.

Videre i setlisten var det en god blanding av nyere sanger som bandet har laget, sammen med en hel del av de gamle klassikerne vi kjenner så godt.

Selv om kjennskapen er sterkere til slagerne fra 80- og 90-tallet er det ikke mangel på engasjement fra både band og publikum når de spiller nyere sanger som «Frem fra glemselen».

De nye innsatsene til bandet er veldig godt fremført og er plassert med omhu i settlisten. Allikevel kunne settet trengt en liten oppussing ettersom noen av sangene begynte å gli litt for mye inn i hverandre til tider. En liten kommentar eller en kunstpause kunne bedret dette betraktelig, men når musikken er såpass på plass blir det ikke et problem i det lange løp.

Fortsatt er det når de spiller sangene de har fremført utallige ganger før bandet skinner sterkest. Selv om gjengen er ett par år eldre enn de var under innspillingene vi har hørt på radio, så er det ikke et lite hint en gang til at gutta har begynt å miste evnene sine til å sette fyr på et konsertlokale.

Vokalist Per Øyvind Houmb har en like sterk stemme som alltid og overasker med et og annet skrik hvor tonen holdes umenneskelig lenge. Det samme gjelder for gitarist Kjartan Kristiansen som viser med solide riff og soloer at han fortsatt kjenner gitarnakken like godt som oss menneskelige kjenner vår bakhånd.

Ingen overraskelser i lyd og lys 

Lyden som bandet produserte på Svømmehallen Scene var som man kunne forvente med ett av de bedre lydanleggene i byen.

Selv om det auditive var veldig godt utført, var det noen øyeblikk hvor enkelte bandmedlemmer druknet litt i lydbildet som kunne blitt fikset med en enkel justering av lydnivåene. Disse øyeblikkene var heldigvis korte og lange imellom og hadde ingen stor virking på konserten totalt sett.

Sceneshowet bandet viste på lørdag var som en hvilken som helst rockekonsert, med lys og røyk som tidvis fylte lokalet. Under flere av sangene ble publikum bedt om å delta, med klapp eller lyrikk som alltids er en treffsikker måte å engasjere et stappet rom med mennesker og øl.

I oppsummering er Dumdum boys på Svømmehallen en praktfull konsertopplevelse der enkelte endringer i settet hadde blitt tatt i mot med åpne armer.

Terningkast: 5

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.