Foto: Marion Klette

Ingen bedring i vente: –⁠ Vinden må dere slite med

Den siste tiden har vært preget av mye vind, og dårlig vær i Bodø. Ifølge meteorologene er det ingen bedring i vente.


– Tirsdag fortsetter det med sørøstlig vind, og den blir ganske kraftig, innleder vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Siri Wiberg. 

På utsatte steder kan man forvente liten til stiv kuling, så den friske stemningen i Bodø ser ut til å fortsette. Men en fordel er det på tirsdag. 

– Det ser ut til å bli lite nedbør, sier hun. 

Videre forteller hun at det kan bli opp til en eller to plussgrader, men at det ikke er noe man kommer til å kjenne noe til da vinden er såpass sterk. 

Vind, vind og mere vind. 

Videre i uken blir det ikke bedre. Vinden fortsetter, og nedbøren kommer. 

– Vinden tar seg ytterligere opp på onsdag. Da vil det være stiv kuling på utsatte steder. I tillegg passerer det en nedbørfront som kan gi en del nedbør. Temperaturen vil ligge rundt null grader, men kan stige en eller to grader på plussiden, sier Wiberg. 

Det betyr at nedbøren hovedsaklig kommer som våt snø, men at det kan komme som regn utover ettermiddagen. 

Fortsetter videre i uken

På torsdag er det heller ingen bedring å se. Da kommer lavtrykket som sendte nedbørsfronten enda nærmere. 

– Dermed blir det en del nedbør. Torsdag vil det også bli plussgrader, som gjør at det kommer som regn. Det vil enda være mye vind. 

Selv om retningen har snudd blir ikke vinden roligere. 

– Vinden dreier over på sørvest, men det vil fortsatt være mye. Lavtrykket som kommer har med seg stiv til sterk kuling, så vinden må dere egentlig slite med hele tiden, sier hun og fortsetter: 

– Det er ikke så mye bedring i vente. Det er lite nedbør i morgen og kanskje til og med lettskyet, så det er vel det beste dere har i vente denne uken, avslutter Wiberg. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.