Foto: Roar Wiik

Intet finvær i sikte: – Trampoliner og småbåter må sikres

Meteorologene har desverre ikke gode nyheter når det gjelder været i Bodø den kommende uken.

Etter en uke med vekslende vær har vakthavende meteorolog for Meteorologisk institutt Gunnar Noer dårlige nyheter for den kommende uka i Bodø.

Mandag og tirsdag ser ut til å være mye av det samme som vi har opplevd siste uka.

– Det vil bli sørlig bris på mandag og mulighet for oppholds før nedbøren kommer natt til tirsdag. På tirsdag vil vinden også skifte til en mer sørvestlig bris, men forholde seg nokså mild, forteller meteorologen.

Bodø må stålsette seg for onsdagen

Etter to dager med mildere vær skal det bli betydelig verre. Noer forteller at fra onsdagen til og med fredag må bodøværinger være klare for sterke vinder og masser av regn.

– Det vil bli en vindøkning mot kveldingen på tirsdag og en sørlig liten kuling med periodevis sterke vindkast når vi nærmer oss torsdagen. Natt til torsdag kommer det til å bli sterk kuling, forteller Noer.

Noer anbefaler bodøværinger med løse gjenstander som trampoliner og småbåter til å feste dette skikkelig i forkant av torsdagens sterke vinder.

– Det vil bli mye regn på fra onsdag mot helga som også er verdt å ta i betraktning for Bodø, tilføyer han.

Et håp om bedring til neste uke

På fredagen og inn mot helga vil været minkes litt, men en liten kuling fra vest og en god del regn er fortsatt i vente.

– Det ser ikke bra ut for helga, men vinden fra sørvest kommer til å løye på lørdagen. Det kan være håp om litt mildere vær når neste uke kommer, men det ser ut til at gråværet vil forbli, avslutter meteorologen.

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.