Fakkeltog mot pels har blitt arrangert en rekke ganger i Bodø de siste årene. Foto: Arkiv

"Ingen" vil bidra til
årets fakkeltog
–⁠ nå tar Kassandra grep

– Viktig at vi får en markering i år også!


I en årrekke har Dyrebeskyttelsen og NOAH stått i spissen for å arrangere fakkeltog mot pels i slutten av oktober. Dette for å markere motstand mot pelsdyrindustrien.

I år har dog mangel på interesse gjort at det foreløpig ikke har vært planlagt noen 2018-utgave.

Nå tar Frp-politiker og dyrevern-aktivist Kassandra Petsa grep.

– Jeg har jo vært en av arrangørene de siste årene, men i år har jeg hatt mange andre jern i ilden. Men jeg ønsket likevel å ta del i arrangementet, så jeg begynte å søke på nettet for å finne ut når og hvor det skulle være i år. Da fant jeg ingenting, forteller Petsa.

Hun kontaktet så NOAH, som svarte at det rett og slett ikke var noen som hadde villet delta i årets tog. Dermed forelå det ingen planer om å arrangere noe som helst.

– Og det synes jeg ville vært utrolig synd. Derfor kasta jeg meg rundt for å høre med folk som tidligere har deltatt her i Bodø. Mange av de har dog bestemt seg for å reise til Oslo og delta i et mye større tog. Det skjønner jeg godt. Men hvis ingen stiller her, så blir det ikke noe tog. Det ville vært særdeles synd i en så viktig sak.

Dermed har hun, også i år, påtatt seg jobben med å markere motstand til pelsdyrnæringen i Bodø.

– Det var vel ikke akkurat det som var planen, men i en såpass stor by så bør det være en markering. Spesielt siden det i fjor ble besluttet at pelsdyrnæringen skulle fases ut innen 2025. Da har vi, på sett og vis, lyktes. Nå handler alt om å få det til å skje enda tidligere enn som så, sier Petsa.

Som også har inntrykk av at motstanden mot næringen er stor blant hvermannsen i Bodø:

– Jeg har inntrykk av at folk ser hvor unødvendig det er å bære ekte pels når vi har gode alternativer for å holde varmen. Dyrevernorganisasjoner i området gjør også god oppslutning, så interessen bør jo være til stede, sier hun.

Kassandra oppfordrer videre til å kontakte henne dersom man ønsker å bidra til årets markering.

– Per nå er vi to stykker som er med på laget, så vi trenger virkelig flere. Alle som vil kan være med, slår hun fast.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.