Carina Rist, prosjektleder for Gjenbruksuka og Kjell Hugvik, Kommunedirektør i Bodø kommune. Foto: Privat

Inngår samarbeid med alle kommunene i Salten: –⁠  Et viktig løft

Hele Salten går nå sammen for å arrangere Gjenbruksuka som et interkommunalt konsept.


 – Det er et viktig løft at Gjenbruksuka nå blir for hele Salten. Skal vi klare å nå våre ambisiøse mål for et mer bærekraftig samfunn, er det avgjørende at vi alle bidrar til en sirkulær økonomi.

Det sier kommunedirektør i Bodø kommune, Kjell Hugvik i ei pressemelding. 

Gjenbruksuka, som i år arrangeres fra 15. - 24. september, har som mål å inspirere og oppfordre til en mer miljøvennlig fremtid i hele Salten-regionen. Dette er tredje året uka gjennomføres.

Gjennom uka vil alle ni Salten-kommunene samarbeide med næringslivet, frivilligheten og husholdningene for å skape en mer bærekraftig utvikling i regionen.

Prosjektleder i Iris Salten som arrangerer Gjenbruksuka, Carina Rist mener uka er en fin anledning til å lære mer om hvordan du kan ta aktive grep for å redusere avfallsmengden og øke gjenbruket i det daglige liv, uansett om du er privatperson, et idrettslag, en bedrift eller en del av offentlig sektor. 

– Gjenbruksuka vil inspirere deg til å ta konkrete steg for å ta vare på miljøet og fremtiden vår, lære deg nye ting – samtidig som du blir en del av et lokalt nettverk som jobber for å styrke Salten som bærekraftig region, sier Rist.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.