Daglig leder i Bodø kunstforening Cathrine Persson er veldig glad for at Bodø Kunstforum har funnet veien til Kunstforeninga. Foto: Mats Jensaas

Inngår unikt samarbeid: –⁠ Vi har lenge ønsket å få til nettopp dette

Bodø Kunstforening og Bodø Kunstforum inngår unikt samarbeid om kunstformidling.


Bodø Kunstforening og Bodø Kunstforum går sammen om en serie kunsthistoriske foredrag. Første foredrag kommer tirsdag 10. januar og tar for seg Pablo Picassos barndom og unge år som kunstner i Paris. Det kommer frem i ei pressemelding fra Bodø kunstforening. 

Foredraget er ved Tor Kvarv fra Bodø Kunstforum, og han karakteriserer samarbeidet med kunstforeningen som en slags hjemkomst etter flere år i Stormen bibliotek.

– Det er på mange måter her vi hører hjemme, sier Kvarv, og det er mest en tilfeldighet at vi ikke for lengst har inngått et samarbeid med byens lengstlevende kunstformidler, Bodø Kunstforening.

Bodø Kunstforum har de ni årene de har eksistert stått bak en lang rekke foredrag med tema fra så vel verdenskunsten som lokal kunst. Planen er å videreføre dette i Kunstforeningens lokaler i Moloveien, andre tirsdag i hver måned fram til mai. Det planlegges også fire foredrag til høsten, fra og med september. 

Daglig leder i Bodø kunstforening Cathrine Persson er veldig glad for at Bodø Kunstforum har funnet veien til kunstforeninga.

– Vi er strålende fornøyd med å kunne ønske Bodø Kunstforum velkommen hjem. Vi har lenge ønsket å få til nettopp dette. Når vi nå har fått dette til sammen begynner aktivitetsnivået i kunstforeningen å være der den bør være. Vår visjon er at Bodø kunstforening ikke bare skal være et visningssted for kunst - men også en arena for formidling, læring og opplevelser, sier hun i pressemeldinga. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur