Ida Pinnerød var innstilt som ny fylkesrådsleder: Nå er utfallet klart

Nordland Arbeiderparti innstiller Elin Dahlseng Eide som fylkesrådsleder i Nordland etter et styreledermøte torsdag kveld.


Det betyr at ordfører Ida Pinnerød forblir i stillingen som ordfører i Bodø ut hennes termin.

– Med Elin får vi en hardtarbeidende og målrettet politiker inn som fylkesrådsleder, sier fylkesleder i Nordland Arbeiderparti Mona Nilsen i en pressemelding. 

– Det er positivt at Eide allerede har nærmere to år erfaringen som fylkesråd for utdanning og kompetanse. Det gir henne et godt utgangspunkt som fylkesrådsleder, påpeker partilederen.

Ida Pinnerød ble i forkant av styremøtet spilt inn av Bodø Ap som en kandidat til rollen. Hadde hun blitt valgt, ville Bodø fått ny ordfører fram til valget senere i år.

– Jeg vil gratulere Elin med innstillingen fra styret og ønske henne lykke til i det viktige arbeidet for Nordland, forteller Ida Pinnerød Bodø Nu.

Valg av nytt fylkesråd vil bli foretatt ved fylkestinget i februar som starter 21.februar.

– Med forbehold om at fylkestinget velger Elin som fylkesrådsleder, er jeg helt sikker på at hun vil bidra med sin store arbeidskapasitet for å fortsette utviklingen av et grønt Nordland i vekst, sier Nilsen.

– Når Elin blir fylkesrådsleder, blir det behov for å finne en ny fylkesråd for utdanning og kompetanse. Det arbeidet setter vi i gang nå, avslutter Mona Nilsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.