Foto: Per-Inge Johnsen

Internasjonal stjerneartist kommer til Opptur: - Den største artisten vi har hatt her

Den amerikanske artisten Ava Max er en av headlinerne til sommerens festival.


Ava Max har en spekket hitliste med låtene «sweet but psycho» og «kings and queens», og har arbeidet sammen med blant annet superstjernen Lady Gaga og norske Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX.

Festivalsjef for Opptur, Ørjan Strand, sier til Bodø Nu at det har tatt lang tid å hente sangstjernen oppover til Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

Festivalsjef Ørjan Strand. Foto: Preben Hunstad

– Hun er den største vi har hatt

– Det er mye som skal klaffe for å klare å lokke artister av dette kaliberet, og vi har jobbet med å få henne hit de to siste årene. Det at vi har fått det til er en milepæl i vår målestokk, og det viser at vi satser hardt. Opp gjennom årene har vi hatt artister og DJer som har vært ganske store internasjonalt, men hun er nok den største dagsaktuelle artisten vi noensinne har fått tak i, sier han. 

I samsvar med årets artister håper festivalsjefen på økt interesse rundt festivalen.

– Det er alltid spennende å se hvor stort trykk det er rundt billettsalget hvert år, men jeg føler meg sikker på at dette vil toppe alt. Ava Max er et stort navn i hele verden, også i Norge. Det er nok mange som vil være fornøyd med denne bookingen, understreker Strand.

Saken fortsetter under bildet.

Ava Max på scenen i sammenheng med Z100 sitt iHeartRadio Jinge Ball. Foto: Charles Sykes/Invision/Ap

– Skaper en enorm verdi for byen

Strand legger til at det satses ekstra hardt på alle måter frem mot sommeren.

– Absolutt, og det vil vises både i produksjon og booking av artister. Vi prøver alltid å holde oss oppdatert på trendene som er i tiden når det kommer til hvilken musikk som er populær.

– Vi har hatt en enorm glede i det vi har holdt på med alle disse årene. Det skaper en enorm verdi for Bodø, som er en by som er i stor vekst, og vi vil bidra til å være en del av det. Fjoråret var veldig bra, men i år blir det enda bedre, erkjenner han.

Hva er forventningene til årets utgave av Opptur?

Forventningene til både meg og teamet er å fortsette på det vi har bygd på, og å skape en helt unik opplevelse for de som kommer hit, sier han avslutningsvis.

Sammen med Ava Max er det også tre andre artister som tar turen til Bodø fra utlandet. Disse er John Newman, MANDY og DJ Aligator.

Fra Norge kan festivalgåere glede seg til Broiler, Torine, Hedda Mae, TP Allstars, Hkeem, Dj Sophey, Chris Viviano, Marvico, Unge Pajero, Dj Knut & Robin, Charlie Ronnez og Kevin Boine.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.