Kevin Sahaj og Katiza Satya er blant stjernene som tar turen til Bodø. Foto: Presse

Internasjonale yogastjerner
til Bodø i sommer

Skrevet av Bodø Nu
09.05.2015 11:20 - OPPDATERT 29.09.2022 11:24

Flere internasjonalt anerkjente yogautøvere tar turen til Arctic Yoga Conference.

– Vi er stolte over å presentere et stjernelag av dyktige yogalærere fra fjernt og nært. Dette blir kanonbra, sier en entusiastisk daglig leder Kristin Skotnes Vikjord.

Årets headlinerne på Arctic Yoga Conference, tidligere kjent som Bodø Yogafestival, er Heather Mason, Vibeke Klemetsen, Sandra Tideman, Satya og Sahaj. Alle er anerkjente yogalærere med lang og solid erfaring.

– Det er helt utrolig at vi har fått Heather Mason og Sandra Tideman hit. I likhet med Satya og Sahaj er de blant verdens beste lærere innenfor sine felt. Heather Mason er blant annet en av de fremste på yogaforskning innen mental helse. I tillegg kommer Vibeke Klemetsen som er en av Norges mest profilerte Asthanga yogalærere. Alle holder et svært høyt nivå, sier Vikjord.

I tillegg vil flere dyktige yogalærere fra regionen bidra med inspirasjon innen ulike yogasjangere.

– AYC har som målsetting å samle det lokale fagmiljøet innen yoga, slik at publikum også kan bli bedre kjent med dem. I år er vi heldige å ha fått med oss flere lokale lærere, blant annet Helene Christensen, Veetamo Kari Lyngmo og Katrine Berge. Alle driver egne yogasentre her i byen og er svært dyktige yogalærere, sier Vikjord.

Yoga i Stormen

Årets konferanse skal foregå i Stormen bibliotek og litteraturhus.

– Det blir kjempespennende å teste ut Stormen som en arena for yoga. Vi tilbyr også åpne klasser for alle som ønsker å teste yoga på lørdag med utsikt utover moloen og havna. Det kommer til å bli magisk, sier Vikjord oppglødd.

Administrasjonen i Stormen gleder seg også til å prøve ut et nytt konsept i Bodøs kulturelle hjerte.

– Vi er åpne for å teste ut nye ideer for bruk av Stormen. Yoga og litteratur har mange fellestrekk. Begge inspirerer kropp og sjel, sier programkoordinator i Stormen, Roger Johansen.

Festival for folket

AYC retter seg mot alle som er nysgjerrige på yoga. Vikjord understreker at dette ikke er en konferanse primært for erfarne yogier.

- AYC er for alle, enten man har prøvd yoga eller ikke. Vi vil inspirere et bredt publikum, sier Vikjord.

På fredag vil det være en akademisk yogafaglig konferanse med temaer Yoga og mindfulness i helsearbeid. Fredags ettermiddag starter det praktiske yoga-programmet, som varer frem til søndag. «

– Dette blir en skikkelig inspirasjonsbombe. Folk kan teste ut flere ulike yogastiler en hel helg, og ikke minst finne ut hvordan det oppleves på kropp og sjel, sier Vikjord.

(Pressemelding)

Abonner på Bodø Nu for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Få full tilgang til Bodøs lokalavis. Vi satser hardt på de beste nyhetene fra ditt nærmiljø, sterke reportasjer, videoer og meninger.
Vårt mål er å gi deg de beste historiene om Bodø og bodøværinger.

Nå kan du få Bodø Nu for kun 49 kroner for første måned. 
Etter 1 mnd er pris kun 149 kr/mnd – abonnementet fornyes automatisk – ingen bindingstid

Har du hatt abonnement tidligere, logg inn med brukeren din og forny
abonnementet via "Min side"

Er du bedrift og ønsker bedriftsabonnement, kan du sende
en e-post til [email protected]

OBS: Når du tegner abonnement med Vipps, se til at du ikke
surfer i privat modus i nettleseren din.

Kontoregistrering

Velg Betalingsmetode

Kort
Vipps

Velg abonnement