Havets Veje – Áhpi. Foto: Pressefoto

Internasjonalt kjent kunstprosjekt kommer til Bodø

Jektefartsmuseet, Nordlandsmuseet og Bodøgaard kunst & kultur har inngått et samarbeid med den internasjonale kunstgruppen TURA YA MOYA om prosjektet HAVETS VEJE som startet i mars 2022 og som vil kulminerer ved Bodø 2024.


I desember 2022 flytter TURA YA MOYAs kunstkontainer til Bodø og viser en utendørs medieinstallasjon på Jektefartmuseets vegg for publikum, med bildeprojeksjoner og lyd etter mørkets frembrudd.

Sammen utvikler de medvirkende en multimedie symfoni hvor billedkunst, musikk og vitenskap møtes i et prosjekt om polarhavet og dets veier.

Parallelt videreføres workshop som startet i mars 2022 for prosjektets kunstnere og kulturaktører med bruk av «den frie presse»på Bodøgaard. Og det arrangeres videre workshop med kulturskolen.

Medieinstallasjon på Jektefartsmuseets vegger utendørs vises i perioden 1. –5 desember. 

TURA YA MOYA er internasjonalt kjent for sine medieinstallasjoner og medvirket blant annet da Aarhus var Europeisk kulturhovedstad i 2017.

Gruppens reisende 20 fots container besøkte Bymuseet i Bodø i 2016 med et flott jubileumsprosjekt «stedets ånd» ved Bodøs byjubileum, siden har containeren reist over 15.000 kilometer i Norden, til de baltiske lande og Kalaallit Nunaat (Grønland). Deres kunstcontainer er utrustet med medieutstyr som kan projisere bilder ut mot omgivelsene.

Åpning av installasjonen er torsdag 1.desember 2022 klokken 18:00 –20:00

De deltagende norske kunstnere samt Karen Thastum (DK) & Marie Rømer Westh (DK) er tilstede på Jektefartsmuseet 2.desember –05.desember klokken 15:00 -21:00

Installasjonen vises utendørs og gjentas hver ½ time: 15:00, 15:30, 16:00, 16:30 også videre. Siste visning starter 20:30.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kultur