Foto: Skjermdump

Interne familiemeldinger ble grunnlaget for cupfinalelåta: – Minner mer om «Bønda i fra Nord»

Søndag spilles cupfinalen mot Molde i Oslo. Nå lader fansen opp med ny cupfinalelåt.

 – Vi har vært Bodø/Glimt-supportere i alle år. Jeg husker da jeg satt og tegnet spillere som Tom Kåre Staurvik og Berg-gutta i barnehagen. De var på mange måter heltene. 

Det sier Kristoffer Nohr Unstad til Bodø Nu. 

Spontant innfall

Han og broren Petter er for mange kjent fra Kråkesølv. Sist helg dukket ideen opp om å lage en helt ny låt, i anledning helgens cupfinale i Oslo.

– Ideen dukket bare opp, egentlig. Jeg er usikker på hvorfor. Det var et spontant innfall, men samtidig var det en passende anledning. Selve teksten og låta ble ferdig på noen få timer bare, og på et døgn var alt spilt inn og ferdigstilt, forklarer han. 

Hør sangen nederst i saken.

Låta har fått navnet «Herregud, Glimt». Og det er nok to ord som mange i det ganske land har sagt de seneste årene. 

Unstad røper hvordan de kom opp med navnet:

– I familien tekster vi fram og tilbake under Glimt-kampene, og vi skriver ofte «Herregud, Glimt». Som mot Roma på Aspmyra da de vant 6-1. Hele tanken bak tittelen på låta stammer fra den kommunikasjonen der, røper han. 

Sammenligner med populær fotballsang

De la ut sangen på Youtube og Facebook torsdag. Responsen har vært bra, men de har også fått noen kalde tilbakemeldinger.

[annonse]
– Det er ikke alle som liker den, og det går bra. Vi har fått god respons på låta, sier han og forklarer videre:

– Sangen kan minne mer om «Bønna fra Nord» enn «Bodø/Glimt førr evig!». Det er en komprimissløs rockelåt, og skiller seg ut fra andre supportersanger. 

Selv kan ikke brødrene være med til Oslo for å oppleve cupfinalen. 

– Jeg skal ha konsert for plata mi fredag kveld. Men at vi kunne bidra med en låt er gøy. Jeg håper folk kommer i rett stemning med den, sier han til Bodø Nu.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.