Jan Myhre har vært en viktig del av Bodø bokseklubb i 32 år. Foto: Rachel E. Antonsen

– Han har vært som en reservepappa for mange barn

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
05.12.2018 18:52 - OPPDATERT 05.12.2018 20:02

Ble hyllet for sitt arbeid i bokseklubben i over 30 år.

Onsdag ble Frivillighetsprisen 2018 delt ut. Det var 17 nominerte kandidater til prisen, og juryen har bestådd av styret i Frivillighetssentralen.

I BOKSEMILJØET I 32 ÅR

Prisen ble utdelt for 27. gang, på samme dag som FNs dag for frivillighet. I år har Bodø kommune valgt å løfte opp arrangementet, og det var ordfører Ida Pinnerød som delte ut prisen.

I tillegg til å trekke frem vinneren, ble alle de nominerte ropt frem - for å hedre den frivillige innsatsen de har lagt ned det siste året. 

Ifølge juryen var det ikke lett å velge en vinner, men forklarer at én kandidat skilte seg ut. 

Vinner av årets frivillighetspris 2018 er Jan Myhre, for sitt arbeid med barn og unge i Bodø Bokseklubb.

Han har dedikert seg til frivillig arbeid i klubben i over 30 år, og er en trener, motivator, reservepappa og venn for alle barn og unge som har vært i klubben gjennom hans tid. 

I juryens begrunnelse står det blant annet: 

–Det at Jan Myhre har en evne til å se den som er til stedet, og at han har fungert som en reservepappa for mange barn - er egenskaper som styret vurderer som stor betydning i det frivillige for mange. Dette er en ildsjel som har hatt stor betydning for at mange barn og unge har vært på innsiden, og ikke har havnet på utsiden av samfunnet. 

– BLI SETT

Det var en rørt prisvinner som ble hedret torsdag. 

– Jeg vet at det er så mange frivillige som gjør en kjempeinnsats. I over 32 år har jeg holdt på med dette, så jeg vet viktigheten av det, fortalte Myhre.

Han trakk frem sitt engasjement for barn og unge, og hvor viktig det er at alle blir sett. 

– Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er. Om de vil bli norgesmester eller bare å holde seg i form, eller at de har psykiske problemer som de trenger hjelp med - så er fellesnevneren å bli sett. 

– Det er morsomt å se hvordan barn og unge utvikler seg. De skal alltid være med i en dialog å prate, da får de selvtillit. Det er så viktig, sa Myhre. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.