Jan-Oddvar Sørnes er den nye presidenten i Norges Cykleforbund. Foto: Norges Cykleforbund

Jan-Oddvar Sørnes er Norges nye sykkelpresident

Skrevet av Markus André Jensen
11.03.2018 13:07 - OPPDATERT 11.03.2018 18:44

Ble valgt i dag etter dramatisk lørdag på forbundstinget.

Bodø Cykleklubbs leder Jan-Oddvar Sørnes ble i dag valgt til ny president i Norges Cykleforbund.

Han var på forhånd valgkomiteens innstilte kandidat som president. Dermed var det ingen stor overraskelse at han også ble valgt av forbundstinget i dag. 

Men opptakten til valget var ikke uten dramatikk.

I går trakk Stig Fjærli seg som kandidat til vervet. Han var én av tre kandidater til presidentvervet, sammen med Sørnes og Terje Flaten.

Under Fjærlis tale til tinget fikk organisasjonen virkelig høre det.

– Vi sier toppidrettsutøvere skal sprenge grenser for å bli gode, men vi tør ikke sprenge grenser her. Vi opptrer faen meg som amatører. Skal vi ordne opp, må vi opp i «sone tre» og «sone fire» og kjenne på smerten. Men nå sitter vi her som noen puddinger. Vi får aldri noen endring i sykkel-Norge om ikke klubbene våkner, sa Fjærli fra talerstolen - og rettet samtidig kritikk mot at det skal ha vært intens dialog mellom landets sykkelregioner før tinget, for å mobilisere støtte til Sørnes' kandidatur.

Også mannen Jan-Oddvar Sørnes nå etterfølger, Harald Tiedemann Hansen, har vært i veldig hardt vær etter sykkel-VM i Bergen, som gikk på en ettertrykkelig budsjettsmell i millionklassen. 

I etterkant har forbundet fått store mengder kritikk fra grasrota i sporten.

Nå er det altså Jan-Oddvar Sørnes fra Bodø Cykleklubb som skal lede arbeidet med å gjenopprette tilliten.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.