– Jeg er åpenbart ikke kritisk til å hjelpe palestinske ungdommer - heller tvert imot!

Skrevet av Kassandra Petsas
10.10.2018 11:07

Frp-Kassandra svarer på Emelie Johanne Johansen sitt innlegg og mener fylkeslederen unngår kritikken til Frp-politikeren.

Jeg synes at Emelie Johanne Johansen i svært liten grad berører substansen i min kritikk. Det ser faktisk ut som at hun regelrett unngår den. Men det er kanskje ikke så rart - for studerer man nærmere enn glitterspråket OD selv serverer oss, er det flere ting som er kritikkverdig.


Jeg er åpenbart ikke kritisk til å hjelpe palestinske ungdommer. Tvert imot. Jeg kritiserer blant annet at alle organisasjonene som skal forvalte årets OD-penger går inn for «bred økonomisk boikott» av Israel. I KFUK-KFUM Globals søknad til OD står at palestinske ungdommer skal bli «involvert i» Free Palestine-kampanjen, og det er en kampanje hvor boikott er et sentralt element. Så å si at "vi boikotter ingen", som Johansen gjør, blir ikke helt riktig.


Hun sier også at årets sak for Operasjon Dagsverk er "du har ikke et liv uten frihet til å leve". Jeg er enig i det, men da kan man spørre seg hvordan palestinerne kan få sin

frihet når Hamas undertrykker dem? For OD sier svært lite om terrororganisasjonen Hamas i sin kampanje. Det er kun Israel pekefingeren rettes mot. Det er en mer trangsynt handling enn at jeg viser den helt andre siden av saken i ODs ensidige kampanje.


Fred blir nevnt i innlegget til Johansen - ta det heller opp med ODs samarbeidspartnere. Nidal Abuzuluf, en av de palestinske lederne i YMCA som skal være med på å forvalte OD-pengene, bekrefter i innlegg at han avviser Israel som en jødisk stat.  Det palestinske generelle kravet om «rett til retur» er nettopp det som mer enn noe annet har hindret fred. Rett til retur betyr at Israel, verdens eneste jødiske stat, forsvinner, for alltid. Hva tror du skjer med jødiske barn og ungdommer da?


Dessuten viser ODs egen film kart hvor Israel er utslettet av promojenta Janna Jihad. Å fremstille denne jenta som en fredsaktivist, og i å hele tatt ha henne med, er en ren katastrofe. Henne sa du svært lite om i tilsvaret ditt til meg, men det er kanskje ikke så rart?  Spørsmålet er: Hvis KFUK-KFUM Global og OD anerkjenner Israels rett til å eksistere, hvorfor involverer de da ei jente som kjemper for at Israel skal utslettes? Janna Jihad er en sentral del av en aktivistisk og voldelig klan, og et velsmurt medianettverk i tett samrøre med palestinske myndigheter.


Jeg kunne skrevet mye mer, men jeg har inntrykk av at de som allerede er involvert i OD ikke ser annet enn det de vil se. Derfor er det virkelig bemerkelsesverdig at Erwin Teigen (18) som er i fylkesstyret til Elevtinget i Nordland, trakk seg fra OD-planleggingen da han oppdaget den skumle undertonen av antisemittisme.


For meg er det ingen tvil - OD har ikke gjort hjemmeleksene sine, og heller ikke AUF Nordland - og nå er det vanskelig å snu.

k

 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.