Journalist Preben Hunstad i Bodø Nu er oppgitt over den siste tids trend på treningssentrene. Foto: Andreas Sandnes Olsen

«Jeg skal innrømme at jeg har tisset i dusjen hjemme - men må man gjøre det på treningssenteret?»

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og treningssenterene fylles med folk - og meg selv - som desperat prøver å gi kroppen et snev av selvtillit til badedraktsesongen setter inn for fullt. Men med mye folk oppstår det også enkelte situasjoner man skulle vært foruten. I alle fall meg.


Denne kommentaren gir kun uttrykk for journalistens meninger.

De siste månedene har jeg boltret meg på de mange utendørs treningsplassene i Bodø, men det er bare så mye man føler man får gjort ute i guds frie natur. Så jeg, som mange andre, trakk bankkortet og skaffet meg det som i fremtiden vil bli et støttemedlemsskap på treningsstudio. 

Jeg kan være så ærlig å si at jeg føler meg en smule utilpass inne på treningssenteret. Mine barn bestemmer min treningstid, siden jeg har tre av dem, og det gjør at jeg ender opp på studioet samtidig som det som ser ut som de best trente menneskene i Bodø. Greit nok! Jeg tar det som inspirasjon til hvor jeg kan ende opp om noen år. Noen tiår kanskje. Og det er nok det som er meningen at man også skal gjøre. Ikke bare bygge kropp over tid, men også selvtillit. Men i løpet av få treninger har jeg vært vitne til noe jeg kanskje ikke hadde ventet meg etter korona: Smittevern og hygienetiltak herfra til julaften.

Ikke misforstå, folk er fantastisk flinke der jeg trener når det kommer til vask og vedlikehold. Vaskerne står på som helter, og folk er utrolig flinke i å tørke over utstyr når de er ferdig. Men i dusjen. Der skjer det ting skal jeg si deg. Folk tisser i dusjen for faen! Har jeg vært så lenge borte fra treningssenterene at jeg ikke har fått med meg at det er vanlig?

Jeg vet hva du tenker; hvordan fikk unge herr Hunstad med seg dette? Stod han å så på folk i dusjen? Nei og ja er svaret. Når man står i en offentlig dusj, må man regne med å se ting i det man går både inn og ut. Jeg, som alle andre, prøver å ikke vise noe særlig interesse i andres kropper i dusjen. Det finnes internett for sånt. Men som sagt så kommer man til å se noe. Jeg kan jo ikke akkurat lukke øynene og håpe på at det er dørhåndtaket jeg tar tak i på tur ut, kan jeg vel?

Så idet jeg har skrubbet kroppen min etter en god dusj og snur meg rundt, så prøver jeg å holde blikket nedover på min egen kropp, vel vitende om at det står fire mannfolk rundt meg og driver med sitt. Blikket drifter til føttene til en annen mann, og da det da renner gult vann ned mot sluken, så skjønner jeg hva som er tilfellet. Jepp! Han tissa i dusjen... Man kan ta dette som et enkelttilfelle, eller kanskje han bare rett og slett ikke rakk å komme seg til toalettet i tide, men det er ikke første gang jeg legger merke til dette. Det har nemlig skjedd flere ganger.

Jeg skal innrømme at jeg har tisset i dusjen hjemme, men er det vanlig å gjøre på treningssenteret? Jeg kan jo gjøre et prosjekt av dette med å loggføre antall ganger det skjer, men det er jo ikke helt ønskelig å bli oppfattet som han som driver avføringslogg av folk på treningsstudio. Inntil videre prøver jeg å holde meg for fristelsen for å tisse i dusjen på senteret, og så avventer jeg svar fra noen som kanskje trener, og dusjer, mer enn meg. 

Er dette normalt?

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.