Sjefredaktør Espen Bless Stenberg i Bodø Nu. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Jeg spøkte og lo, og hadde ingen tro på at pandemien skulle ta oss her i nord. Så feil kunne jeg ta

KOMMENTAR: Det er bare å innrømme det først som sist; jeg tok veldig feil. For da det ble «pratet i gangene» om dette viruset som kunne komme til å spre seg til hele verden, så ristet jeg bare på hodet. 

«Det samme sa de om svineinfluensaen, og den gikk jo bare over». 

Altså syntes jeg det hele hørtes ut som ubegrunnet hysteri. Noe som aldri ville ramme oss. Jeg tok feil, men skulle så gjerne ønske jeg hadde rett. For nå er jeg, i likhet med svært mange andre, dritt lei av hele pandemien. 

Jeg kan bare forestille meg hvordan sykepleiere, leger, smittevernleger, hjelpepleiere, vaksinatører, og alle andre i helsevesenet har det. Og fortsatt ser det ikke ut til å være forbi med det første. Bodø er inne i sin verste periode siden Norge stengte ned 12. mars 2020. 

Det Sør-Afrikanske muterte viruset har herjet i Bodø noen uker, smittevernoverlegene har vekslet mellom å ha kontroll og ikke ha kontroll. Fredag fikk vi et lite håp her i redaksjonen. Syv nye smittede det siste døgnet i Bodø. Alle var nærkontakter, og tilsynelatende er det kontroll. 

Slik har det vært nå en stund. Man har kontroll fram til man ikke har det lengre. Man tror pandemien er i ferd med å slås ned, men så blusser det opp igjen. Først kom den vanlige koronaen. Så kom den Sør-Afrikanske. Fredag ble en brasiliansk variant registrert i Bergen. 

Hvor skal dette ende? Ifølge VGs nøkkeltall for Norge, har vi over 78.000 smittetilfeller totalt i Norge. Torsdag ble det registrert 872 nye tilfeller, og 639 personer er døde i Norge totalt. Sammenlignet med Sverige som har over 13.000 dødsfall, er vi kommet særdeles godt ut av det.

Men mange savner den gamle hverdagen. Kommer vi tilbake til det gamle livet vårt igjen? Kan vi noen gang klemme hverandre igjen? Blir håndtrykkene borte for alltid? Kan vi skåle og skråle i kor på Hundholmen, Picadilly, eller Larsen? 

Jeg må bare ærlig innrømme at jeg er så lei at jeg har mest lyst til å bare gå ut i gata og brøle.

[annonse]
Men la oss holde ut litt til! God helg. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.