Styreleder Inge Henning Andersen, daglig leder Frode Thomassen, Danny Hayes, markedsleder Jannike Ramsvik, Simon Flack og regnskapsansvarlig Svein Tore Hansen da sponsoravtalen med Geddes Labs ble lansert.

Jo, Bodø/Glimt. Dette er pinlig.

Skrevet av Markus André Jensen
05.01.2019 12:00 - OPPDATERT 05.01.2019 15:32

KOMMENTAR: Den amerikanske drømmen viste seg å bare være oppspinn, mens Glimts ledelse tror de kan komme unna med å late som om de har opptrådt profesjonelt.

2. januar kom og gikk, uten at Bodø/Glimt plutselig hadde ti ekstra millioner kroner.

Amerikanske Danny Hayes lovet gull og grønne skoger, men da dagen for utbetaling kom var det ingen penger å se.

– Deres visjoner sammenfaller med våre verdier og vi gleder oss enormt over denne avtalen, sa daglig leder Frode Thomassen til Glimts egne nettsider da avtalen ble underskrevet.

10 MILLIONER KRONER

Mon tro hvilke visjoner dette var?

Litt senere på kvelden stilte Thomassen opp for NRK, hvor han gledesstrålende kunne fortelle at den unike sponsoravtalen med selskapet Geddes Labs - som på dette tidspunktet verken hadde aksjonærer eller var registrert - var verdt svimlende 10 millioner kroner - for fire måneder.

– Det er jo vanvittig! Det må være den største avtalen jeg har hørt om i norsk fotball. Når det er snakk om så store summer bruker det som regel å være fra hovedsponsorene, ikke enkeltsponsorer, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Det var selvsagt for godt til å være sant.

På mange måter var det Glimt-avtalen som utløste at denne avis tok Danny Hayes og hans mange selskaper nærmere i øyesyn.

MANGE SPØRSMÅL

Spørsmålene var mange:

Hvorfor i alle dager skulle et amerikansk selskap investere 10 millioner kroner i en norsk, middelmådig eliteserieklubb i en liten nordnorsk by?

Hva skulle Geddes Labs få igjen for det?

Hva var Geddes Labs? 

Hvem sto bak? Var det i det hele tatt noen aktører med penger på vei inn på eiersiden? Hvor skulle pengene komme fra?

Spørsmålene ble stilt til Glimt-leiren, men der ble de møtt med taushet. Det kunne da vitterlig ikke være slik at man signerte en sponsoravtale med en vilt fremmed aktør, uten å gjøre noen som helst undersøkelser rundt seriøsiteten til selskapet? (Som, må vi igjen understreke, altså ikke en gang hadde aksjonærer, pengeflyt eller var registrert da Glimt signerte papirene).

STYRELEDER OG PARTNER

Etter hvert viste det seg at styreleder Inge Henning Andersen, ifølge hans nye kompanjong (!) Hayes, var på vei inn på eiersiden i Geddes Labs. Det fikk enkelte til å spøke om hvorvidt det var Andersen selv som måtte punge ut for moroa - han er jo en bemidlet mann.

Siden har selvsagt mye skjedd. Men kort oppsummert har Danny Hayes forsvunnet fra byen, uten så mange andre spor etter seg enn en rekke aktører satt i forlegenhet og trusler om et og annet søksmål. 

Og pengene til Glimt kom selvsagt aldri. Det som imidlertid kom, var en overraskende prognose - i desember, av alle ting - som tilsier at Glimts underskudd i 2018 blir betydelig større enn antatt. 

PINLIG TAUSHET

Frode Thomassen ønsker nå ikke å kommentere avtalen som havarerte overfor samme kanal som han lanserte den til. 

Det er til å forstå, for saken får klubbledelsen til å fremstå direkte amatørmessig, men det er ikke i tråd med Glimts verdier om å være en åpen klubb.

Styreleder Inge Henning Andersen, derimot, uttaler seg:

– Det kom ingenting inn i går, og det hadde vi for så vidt ikke ventet heller ut ifra situasjonen, sier Andersen til NRK.

– Er denne saken pinlig for Glimt?

– På ingen som helst måte. Vi så en mulighet her, og Glimt er i en situasjon som gjør at vi må snu alle steiner når muligheter dukker opp. Vi jobber fortsatt positivt mot nasjonale og internasjonale aktører, og tror det kan dukke opp nye muligheter i forbindelse med Ny By – Ny Flyplass-prosjektet. Når disse mulighetene dukker opp, er vi klare.

Det er mulig styrelederen ikke anser denne saken som pinlig. 

Men jo, Bodø/Glimt. Dette er pinlig. Fra ende til annen. Og det bør stilles store spørsmål ved jobben som er gjort både i ledelsen og styret, både med denne avtalen og med den økonomiske situasjonen generelt.

Uten at det er noen grunn til å tro at vi får svar.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.