Jørgen Nesje på kamp i Ukraina da Glimt møtte Zorya Luhansk. Rett etter kamp kastet Patrick Berg opp drakten sin. Foto: Privat

Jørgen auksjonerer bort signert Patrick Berg-drakt til inntekt for Ukraina

Jørgen Nesje fra Bodø har valgt å auksjonere bort en signert Glimtdrakt av Patrick Berg til inntekt for humanitært arbeid i Ukraina.

Drakten fikk han etter Conference League-kampen mot Zorya Luhansk i Ukraina.

– Patrick Berg kastet den opp etter kampen i Ukraina i desember. Jeg tror han og laget satt veldig pris på at vi var der, for vi var jo kun rundt 16 personer som var der, forteller Nesje til Bodø Nu. 

Drakten er den nest siste drakten Glimt-spilleren brukte i kamp for Glimt, og den aller siste han brukte i Conference Leauge før han ble solgt til fotballklubben Lens. 

– Tre dager etter, på gullfesten fikk jeg en journalist til å hjelpe meg med å få den signert. Så den er sånn sett ganske unik, forklarer han. 

– Kjennes riktig å gi litt tilbake

Nå har han valgt å legge ut et innlegg ut på Bodø kjøp og salg på Facebook for å auksjonere den bort i forbindelse med krigen i Ukraina. 

– Du har ikke lyst til å beholde den selv?

–  Selvsagt hadde det vært kult å ha en sånn drakt, men det er en liten ting i forhold til det store bildet. Den drakta hadde jeg aldri fått med mindre det var for kampen i Ukraina, så det kjennes riktig å gi litt tilbake, forteller han. 

– Jeg er ikke den eneste som gjør dette, jeg ser flere som gjør lignende ting for Ukraina. Det er et stort behov for hjelp der nede, så jeg er veldig glad for at det er flere som gjør lignede tiltak, legger han til. 

Går for høystbydene tilbudet

Hittil har det både vært stort engasjement i kommentarfeltet og flere bud på drakta. 

[annonse]
– Det høyeste budet er hittil på 3500 kroner, men det er flest kommentarer på at de syntes det er en fin ting, forteller Nesje som kommer til å gå for det høystbydene tilbudet, fordi hele summen går til Røde Kors. 

Dette er første gang han gjennomfører en lignende auksjon for veldedighet. 

– Jeg har gitt til gode formål tidligere, men aldri solgt noe, forklarer han. 

Budrunden er foreløpig satt til mandag 28.mars klokken 18.00, og bevis legges ut i kommentarfeltet etter salget. 

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.