Bilde fra en av Bodø Bautas løpeturer tidligere i desember. Foto: Sondre Skjelvik.

24. desember – 24 kilometer med løping

"Tre kirkers løp" arrangeres på formiddagen julaften – Bodø Nu sender DIREKTE fra målområdet!

– Ideen kom til meg i fjor. Jeg er medlem på et nettforum ved navn "Strava", hvor flere løp en kilometer per kalenderluke. Altså en kilometer 1. desember, to kilometer 2. desember, også videre. Og da arrangerte vi en 24 kilometer lang tur på julaften i fjor. Femten stilte til start, og fire fullførte hele ruten.

Det sier primus motor for løpet, Bodø Bautas Sondre Skjelvik. I år har han løpt hele kalenderen - en kilometer per dag.

På julaften i år har nærmere femti stykker sagt at de skal delta på løpet, som har fått navnet "De tre kirkers løp". Det er et tall Skjelvik er mektig imponert over.

– Det er veldig, veldig bra. Jeg hadde en drøm om at vi kom til å bli over femti stykker, uten at jeg helt trodde på det. Men nå ser det faktisk ut som at vi kommer til å klare det, sier han.

Bodø Nus Roar Wiik er til stede ved mål for å snakke med løperne. Det er forventet målgang rundt klokken 12:30. Videoen er forbeholdt våre abonnenter. Tegn abonnement for kun kr 99/mnd her.

Turen deles i tre runder og alle som ønsker er inviterte til å delta på en, to eller alle tre av rundene. Startpunkt for alle tre er ved Shell Stormyra.

Slik ser rutene ut:

10:00
Det løpes en runde på 8km og bruker ca 45 minutter og ender opp igjen på Shell Stormyra. Denne runden går via Bodin Kirke.

10:50
Man løper en ny runde på 8km og bruker ca 45 minutter på denne runden også. Man løper via Rønvik kirke og ender opp på Shell Stormyra.

11:40
Det løpes en siste runde på 8km og på den siste runden settes det ikke opp tempo, men det tilpasses slik at absolutt alle kan være med. Da løper man via Bodø Domkirke og avslutter på Shell Stormyra. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.