Foto: Mathias Brattvoll
Bodø Nu sender oppgjøret direkte:

Junkeren kan bli historiske: – Hele Bodø må komme på opprykksfest!

Søndag kan det skje noe helt spesielt i Bodø spektrum. IK Junkeren kan sikre seg en plass i neste sesongs førstedivisjon om de slår Oppsal på hjemmebane.


Bodø Nu sender kampen direkte på søndag 8. mai klokken 14.00.

Dersom Junkeren går seirende av banen søndag vil det være første gang på over tretti år et nord-norsk lag har hevdet seg i førstedivisjon. Junkeren kan dermed bli historiske. 

– Det er deilig, vi har ventet på det hele sesongen, sier Elise Linnestad Kelly til Bodø Nu.

– Eller hele livet, avbryter Guro Aanes Johansen. 

– Jobber i over ti år for dette

Det er tydelig at det betyr mye for laget å stå med muligheten til å skrive seg inn i historiebøkene på søndag, og etter en spektakulær sesong med 20 seiere på 21 mulige ser det nå, med fem poengs forsprang på Sarpsborg, svært sannsynlig ut at den muligheten vil realiseres førstkommende søndag.

– Det er helt sykt, at et lag fra nord nå kan få muligheten til å spille i førstedivisjon. Det er dette som er drømmen, spesielt for alle som er fra nord. At vi nå faktisk har fått til dette sammen er helt fantastisk, forteller Vilde Evensen. 

– Det er lenge siden sist, og vi liker tanken på at vi kan være med på å gjøre noe historisk veldig godt, forteller Kelly, før Johansen fortsetter: 

– Junkeren har jobbet i over ti år for å klare dette, og nå står vi endelig på målstreken. 

– Annerledes her i nord

Både Elise Kelly og Andrea Fossli har håndballerfaring fra Østlandet, men forteller at det er noe annet med å spille i nord. 

– Vi merker at det er annerledes her i nord. I Oslo-området og andre steder sørpå er det veldig mange klubber, og svært mye å velge mellom. Det er veldig kult å kunne være i den ene klubben som ligger helt der oppe, og å kunne være med på det som skjer i Junkeren nå. Noe av det gøyeste med det hele er at hele Bodø by engasjerer seg i det som skjer, forteller Kelly. 

For at søndagens kamp skal bli en opprykksfest må fortsatt Oppsal 2 bli slått, og det ser ifølge spillerne ikke ut som det blir en enkel kamp. 

– Det blir en tøff kamp, og veldig spennende. Vi har hørt rykter om at Oppsal skal stille med et sterkt lag så vi må være på fra start for å ta seieren, forteller Johansen. 

– Vi må finne rett tenningsnivå, og få det satt fra start. Det var vi for dårlige forrige søndag, forteller Evensen. 

De forteller at overgangen fra andredivisjon til førstedivisjon er tøff, men at det hjelper å ha flere på laget som tidligere. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Mathias Brattvoll

– Det er flere på laget som har erfaring fra både førstedivisjon og eliteserie, så vi har gode forutsetninger til å hevde oss i divisjonen over. Vi må heve nivået på trening litt, også kan vi både spille jevne kamper, og slå førstedivisjonslag med det nivået vi har inne, forteller Evensen. 

– Det som er forskjellen på lagene som kniver om opprykk og oss er at våre dårlige perioder er mye kortere enn deres. Man kan spille femti gode minutter, men om det blir fulgt av femten dårlige kan det ha stor betydning, sier Fossli og fortsetter: 

– Et godt eksempel på det var mot Sarpsborg. Den kampen var vi for det aller meste jevngode, men så vant vi på at de hadde 15 minutter der de var dårlige. Vi er jevngode med mange lag, men vi vinner ofte på at vi har mere rutine, og at vi klarer å unngå de lengre dårlige periodene i kampene. 

– Jeg tør ikke tenke på opprykket enda

De forteller at en av ingrediensene til sesongens suksess er mentaliteten de går inn i kamper med. 

– Hele laget er påskrudde uansett hvem som står på motsatt banehalvdel, om det er bunnlag eller topplag har ingenting å si for oss. Vi har fokus på oss selv, og egne prestasjoner inn mot alle kamper. Tenningsnivået er likt uansett, sier Johansen. 

Det er lett å anse sesongen som avsluttet, og opprykket som sikret slik situasjonen står nå. Den tanken slipper ikke laget selv inn helt enda. 

– Kampen skal spilles først, så jeg tør ikke tenke på opprykket enda. Folk har allerede begynt å gratulere oss med opprykk, men det er for tidlig. Vi må fortsatt gjøre jobben vår, og vinne kampen for at det skal være sikret, deler Fossli før Evensen skyter inn: 

– Vi har lært av Kjetil Knutsen! 

Innstillingen til Junkeren i forkant av den potensielle opprykkskampen er altså profesjonell, selv om det er en potensiell opprykksfest i vente i etterkant av kampen. Avslutningsvis har de også en oppfordring til alle håndball, og idrettsinteresserte i Bodø. 

– Vi trenger all støtten vi kan få. Det blir en tøff kamp mot et godt lagt så vi ønsker at alle skal komme i spektrum, så skal vi også gjøre vår jobb sånn at vi kan feire opprykket sammen etter kampen, sier Johansen. 

– Hele Bodø må komme på opprykksfest, avslutter Evensen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.