Kai Brynjar Hagen er smittevernoverlege i Bodø. Foto: Per-Inge Johnsen / Bodø Kommune.

Kai Brynjar med krass kritikk: – Går over alle støvelskafter

Skrevet av Sindre Kolberg
07.01.2021 06:47 - OPPDATERT 07.01.2021 09:57

I går ble Bodø kommune meldt til FHI etter at en lege fikk den første koronavaksinen fremfor en sykehjemsbeboer. Nå langer smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen ut mot regjeringen.

Ved en glipp ble en lege i går den første personen i Bodø til å motta den nye vaksinen mot covid-19.

Bodø kommune hadde nemlig ikke fått med seg at helsepersonell først skulle vaksineres i uke 2.

Samme kommune har beklaget feilen og lovet både bot og bedring. Likevel retter smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen en pekefinger mot regjeringen som han mener «bombarderer» med papirer om retningslinjer og regler som hele tiden endrer seg.

– Vi har blitt et slags «avstemplingskontor» for veldig detaljert regelverk. Det å forholde seg til alt og ikke trå feil, det har blitt en komplett umulighet. I alle fall om man samtidig skal følge med på det medisinskfaglige, og være operativ i kommunen. sier Hagen til NRK.

Han mener regjeringen heller burde overlate de mer detaljerte avgjørelsene til kommunene.

– Nå føles det som om den myndighet kommunene har i forhold til sitt smittevern, gradvis blir underminert, sier han til samme kanal.

– Men kan man ikke forstå at myndighetene har et behov for å styre ganske detaljert? får Hagen spørsmål om.

– Nei, jeg kan egentlig ikke det. Det kan faktisk oppfattes som mistillit mot at kommunene klarer å styre selv, sier han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.