Bildet er fra en tidligere kamp der Saltdalkameratene møtte Kråkegull til duell. Foto: Andreas Almli

Kampen om sluttspillet tilspisser seg: –⁠ Jeg er bra sikker på at vi tar de

Denne uka skal det avgjøres. Hvilket av de tolv lagene i 5. divisjon klarer å stå løpet ut og kvalifisere seg til sluttspillet.


Vi sender ukas viktigste kamper direkte på bodonu.no. 

De seks beste lagene i divisjonen går videre til et sluttspill. Det sto lenge mellom ni ulike lag der alle hadde en sjanse til å komme med blant topp seks. Det var med andre ord en hard kamp om plassene.

Siste innspurt

Med én uke igjen er det fremdeles usikkert om hvilke lag som kommer seg med til sluttspillet. Fauske/Sprint 2 ligger på femteplass med 18 poeng. Utfordringen er imidlertid at de har spilt ferdig alle kampene sine og det er dermed mulig at de kan miste sin plass i sluttspillet. Både Innstranda 2 og Værøy kan nemlig ende opp med å knive seg forbi helt på tampen. 

Innstranda 2 har 16 poeng og vinner de siste kampen sin på mandag, fyker de forbi konkurrenten. Værøy på sin side har fremdeles to sjanser igjen med kamper på tirsdag og på lørdag. De har 17 poeng og ligger dermed bare ett poeng bak Fauske/Sprint 2. 

Kampen mellom Værøy og Saltdalskameratene er nå avlyst. 

Møter fjorårets serievinner til duell

Tverlandet har 18 poeng i likhet med laget fra Fauske. De har imidlertid én kamp igjen som skal spilles på tirsdag mot fjorårets serievinner Kråkegull, som i tillegg har toppscorer i divisjonen, Marius Berg på laget.

Laget har mistet sin mulighet til sluttspill etter blant annet en kamp mot Værøy der de ikke fikk til å mønstre laget på grunn av værutfordringer og for høye reisekostnader. De mistet dermed tre viktige poeng. De har nå 13 poeng og løpet er  kjørt, men spørsmålet er om de klarer å sabotere muligheten for sluttspill for Tverlandet. 

Tverlandet har imidlertid en betydelig bedre målforskjell en konkurrenten Fauske/Sprint 2. Det skal dermed mye til for at de skal miste sin plass blant topp seks. 

Dette sier lagleder Torstein Jensen om kampen: 

– Jeg er bra sikker på at vi tar de, slår Jensen fast. 

Bodø Nu sender også denne kampen direkte på tirsdag fra klokken 19:45. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokalfotball