– På onsdag hadde jeg klovnenesa på så ofte at jeg til slutt trodde det var min virkelige nese, sier Bent Lindahl. Foto: Geir Are Jensen

Kaoskvelden på Pangea toppet seg da sulten gjest truet med å drepe kokkene

Skrevet av Geir Are Jensen
09.08.2019 13:42 - OPPDATERT 12.08.2019 15:05

– Jeg har drevet i bransjen i 35 år. Dette er det verste jeg har opplevd.

Som de fleste har fått med seg; oppstarten av Pangea på torget i Bodø har ikke gått smertefritt for seg. Forsinkelser, utsettelser, trøbbel med å finne folk og sprengt budsjett.

Onsdag kveld gikk det helt galt – og Bodø Nu har fått flere reaksjoner fra misfornøyde gjester.

Derfor et intervju med Bent Lindahl, stedets skaper og frontfigur, som for sikkerhets skyld møter oss med rød klovnenese.

– Alle som jobber her har en sånn i lomma. Gjør vi en feil, tar vi den på. Det er en fin icebreaker overfor gjestene. Men på onsdag hadde jeg klovnenesa på så ofte at jeg til

slutt trodde det var min virkelige nese.

– Hva skjedde?

– Nei… Hva skal man si. Kvelden ble en demonstrasjon av hvor mange ting som kan gå til helvete på en gang. Kassasystemet streiket. Bongsystemet streiket. Kokkene fikk verken beskjed om hvilken mat de skulle lage eller til hvilket bord den skulle gå. Samme med drikke. Dermed raknet alt i alle retninger. Det var fullstendig kaos.

– Rett nok har vi kalt stedet for Pangea streetfood, bar & circus. Og sirkus ble det, et djevelsk sirkus. Men ikke riktig som jeg hadde tenkt.

– Hva sa gjestene?

– De fleste har jo en viss forståelse for at det er åpning og innkjøring. Men jeg er

veldig ærekjær. Dette skal vi gjøre fucking perfect! Men torsdag var det motsatt, folk fikk ikke maten sin, noen gikk, det var forbannelse og kjeft. Altfor mange hadde en dårlig opplevelse. Det er bare å beklage, og det gjorde vi også.

For en gjest toppet det seg fullstendig:

– Han var på tur inn på kjøkkenet – skulle banke kokkene fordi han ikke fikk mat, ropte så det hørtes helt ned i Sjøgata; fuck you guys, I’m gonna fucking kill you! Det var helt surrealistisk. En dresskledd og velutdannet mann i sin beste alder og fra et møblert hjem. Jeg måtte fysisk gå inn og stoppe ham.

– Men det skal han ha. 20 minutter senere kom han og beklaget sin opptreden.

Lindahl beklager også overfor sine ansatte. Han vet at han tøyde strikken maksimalt da han insisterte på åpning dagen musikkfestuka startet.

– Alle er jo nyansatt her. En del kommer uten erfaring fra bransjen. men alle er ansatt fordi de er jævlig hyggelige folk. Jeg fikk vondt i hjertet av å tenke på det utpå onsdagskvelden, fryktet at 10 oppsigelser lå på bordet mitt dagen etter. Men vi sto i skiten i lag. Folka la ned en heroisk innsats.

 Etter at kaoskvelden var over, jobbet de fleste videre, gjennom hele natten, for å få alle systemer opp og gå igjen. Lindahl sov to timer, på kontoret.

– Jeg kom tilbake dagen etter. Klokka var halv ett. Det var smekke fullt av gjester. Alle de ansatte smilte. Alt gikk på skinner. En annen verden. Da knakk jeg sammen. Jeg gikk bort til varebilen, skøyv opp døra, stakk haue inn og skreik som en unge.

– Kan du love folk at det blir sirkus av den tiltenkte sorten fremover?

– Ja! Det kan jeg love. Selvfølgelig vil det skje en glipp fra tid til annen. Men ikke på den måten. Ikke total kollaps. Det er den verste dagen i min 35 år lange karriere. Det positive er at det ikke kan bli verre. Og ta med dette: Jeg har heller aldri i hele min tid i bransjen opplevd å få så mange positive tilbakemeldinger, som det vi har fått den første uken her. På stedet, interiøret, maten, staben og stemninga. Det tar vi med oss – og det skal bare bli bedre.

Lindahl er stolt over staben sin. – De har gjort en heroisk innsats, sier han. Foto: Geir Are Jensen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.