EVIG GLEDE: Myra tok full fyr i kveld. Og TIL? De dro hjem, vel vitende om hvem som er sjefen i nord. Foto: Mats Torbergsen

Kattens lek
med musen

I ren, nordnorsk solidaritet lot vi TIL tro at de hadde ydmyket serielederen. Jeg mener, litt gøy må man ha jo det. Så var det bare å hente inn vår mann fra Brønnøysund. 3-2. Polkagrisene ble spist som sukkertøy.


Det har vært mang og episke snuoperasjoner på Myra, men det som skjedde i kveld tar både bløtkaka og waleskringla. Kanskje like bra at en del av TIL-supporterne aldri rakk frem til kampen.

For dette ble bevist på hva som er forskjellen på en ekte, nordnorsk klubb og et lag som tror de kan leve lenge på bergenske skillingsdaler. PS: Dette må ikke forveksles med Tromsdalen.

MORD  BLIKKET

De var så sikre, TIL. De trodde de hadde seieren i lomma. Derfor satte de vel også norgesrekord i et desperat forsøk på å hale ut tiden. Alle faste situasjoner så ut som om de var støpt i sement. De taklet med mord i blikket og ga blaffen i gule kort.

Men så var det dette med å spille til fløyta går. Og nei, vi snakker ikke om Jethro Tull. Vi snakker om en kamp som startet under et F16-grått skydekke. En kamp som ble avsluttet da Norges vakreste midnattsol smilte skjemsk der ute i vest. I en kamp som gikk nettopp det for TIL. Rett vest.

BILLIG MACK

Så må det jo ha vært litt moro for Gutan fra 69 grader nord å tenke at de for et kort øyeblikk hadde seieren i lomma. Vi vet alle hvordan det føles, ikke sant? Når du møter det som sportsredaktøren i den lokale avisen har beskrevet som et kjøpelag. Hvor du er litt ruset, som på billig Mack. 

Men dette er følelser som aldri varer livet ut. Eller takler en hel kamp. For hva skjer? Hva blir belønningen for å hale ut tiden som om du jobbet som en saksbehandler i et offentlig direktorat? Jo, det legges til fem minutter. 

NØDT TIL Å BLI RØDT

Fem minutter er lenge. Det er nok til at Glimt scorer to ganger. Det er nok til at TIL klarer å dra på seg et særdeles fortjent rødt kort. 

For én ting er helt sikkert: Det lønner seg ikke å legge opp til en destruktiv taktikk. Ikke på lang sikt. Ikke når du skal prøve å vinne hjertene til folk. Den eneste som eventuelt ville applaudere en slik løsning, er Skjalg Fjellheim. Men han må vel nå prøve å finne en god forklaring på hvorfor det ble tap. Hvilket han er god på.Konklusjon?

SEIERS-VALSEN

Da Glimt reduserte til 1-2 var det en støvsuger i gang i boligen vår. Brølet fra Myra overdøvet både støvsugeren og en høyttaler som spilte One Direction på full guffe.

Derfra og inn var det enveiskjøring. Slik som det gjerne blir når TIL prøver å by opp til dans med Glimt. 

Da blir du bare valset over.

Førr evig!!!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.