Kenneth Weines og Cato Skaar Jensen. Foto: Privat

Kenneth og Cato måtte løpe fra skytingen i Oslo: – Sjokk og vantro

Kenneth Weines og Cato Skaar Jensen bor til vanlig i Bodø. I helgen skulle de feire Pride i Oslo, men endte med å løpe fra det som blir etterforsket som en terrorhandling.

 – Vi satt på Cæsar pub, cirka 100 meter unna pubene London, Per På Hjørnet og Herr Nilsen. Vi nøt en varm sommerkveld med gode venner da vi plutselig hørte skudd. Jeg trodde først det var fyrverkeri, men samboeren min forstod raskt alvoret og vi løp vekk til noen sidegater. 

Det forteller Jensen til Bodø Nu. 

Sammen med samboeren Weines løp de vekk fra skuddene i Oslo natt til lørdag. 

En 42 år gammel mann er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger. To personer er drept, ti alvorlig skadd og elleve lettere skadd etter skytingen. Ingen av de skadde har livstruende skader, opplyste politiet på en pressekonferanse lørdag formiddag.

De to pleier som regel å være på en av pubene som gjerningspersonen slo til. 

– Vi var heldige denne gangen, kontra de som stod midt oppi situasjonen. Vi gikk raskt til hotellet og fulgte med på nyhetene, forteller Weines.

– I dag ser vi nyhetssendinger med sjokk og vantro, og sender de varmeste tanker til de som er rammet og pårørende. Det er trist, sier de to til Bodø Nu.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.