Generalsekretær Lasse Heimdal i Kirkens SOS. Foto: Kirkens SOS

Kirkens SOS opplever stor pågang: – En del barn og unge melder også om mobbing og overgrep

Skrevet av Lars Martin Halvorsen
21.07.2021 15:00 - OPPDATERT 21.07.2021 17:14

Kirkens SOS erfarer stor pågang forteller de i en pressemelding.

De opplyser om at i forrige uke var det over 6.200 henvendelser på telefon.

– Ensomhet og selvmordstanker har ikke tatt ferie, sier gG

Han forklarer at antall henvendelser til telefontjenesten har økt med 30 prosent i forhold til perioden januar til mai. 

Ferier kan være avgjørende

Videre forklarer Heimdal at Kirkens SOS blir kontaktet av mennesker med forskjellige problemer, alt fra folk med psykiske lidelser, rusproblemer til selvmordstanker.

– En del barn og unge melder også om mobbing og overgrep, sier Heimdal.

Han sier videre at mye tyder på at kontrasten mellom eget liv og andres tilsynelatende lykkelige liv kan virke større i ferier og høytider.

- En større åpning av samfunnet etter korona medvirker sannsynligvis også til at effekten av «felles skjebne-felles trøst» reduseres for mange. Når mange legekontorer, psykologer og skolehelsetjeneste er på ferie, er også mange flere overlatt til seg selv.

Rekordmange frivillige

Heimdal sier at for at Kirkens SOS skal møte det økende behovet for tjenesten, har de satt opp rekordmange kurs for nye frivillige i 2021. 

– For de som har noe fritid å avse for sårbare mennesker, tilbyr Kirkens SOS grundig samtaletrening og opplæring og vi har alltid behov for flere frivillige. Men vi må også som samfunn bli flinkere til å se hverandre, og vise praktisk omtanke for naboer, venner, kolleger og familiemedlemmer som kan trenge at noen bryr seg, avslutter han.

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.