Foto:Per-Inge Johnsen

Kjetil Knutsen utelatt fra Idrettsgallaen - det skaper reaksjoner

Nominasjonene for Idrettsgallaen 2022, som vises på NRK lørdag kveld, ble offentliggjort mandag. Sju trenere er nominert som årets trener, blant dem Karsten Warholm-trener Leif Olav Alnes og Gjert Ingebrigtsen.

Men Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen står ikke på lista. Det skaper reaksjoner. 

– Jeg skjønner ikke med min beste vilje hvorfor juryen ikke har han på listen, sier Saltvedt og understreker at det ikke hadde vært noe problem for juryen å ta med Knutsen som en åttendemann på lista, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt til NRK.

Han tror den manglende nominasjonen blir dårlig mottatt i fotballmiljøet.

– Dessverre kommer det igjen til å nøre oppunder misnøyen i Fotball-Norge om at prestasjoner ikke vurderes høyt nok. Å ikke gi Knutsen den anerkjennelsen for jobben han har gjort som trener, synes jeg er merkelig.

Også NRKs fotballekspert Carl Erik Torp mener Knutsen burde stått på lista,

– Kjetil Knutsen har gjort en vanvittig prestasjon og stabilisert en klubb uten meritter i toppen av norsk fotball og i Europa. Det bør jo henge høyt, sier han til statskanalen.

I juryen sitter Tore Øvrebø (leder), Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Marit Bjørgen, Ola By Rise, Kjetil André Aamodt og Knut Holmann.

– Vi har selvfølgelig vurdert Kjetil Knutsen for den fantastiske jobben har gjort i Bodø/Glimt. Han har blitt vurdert i et veldig sterkt felt, sier Øvrebø til NRK.

Bodø/Glimt er nominert til «Årets lag», mens Vera Schnabel i Bodø Bokseklubb er nominert til årets ildsjel.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.