Førstkommende helg arrangerer Innstranda IL og Tverlandet IL skirenn. Foto: Dorothea Blix

Arrangerer kretsmesterskapet likevel: – Stor glede

Skrevet av Truls Naas
23.02.2021 15:12 - OPPDATERT 23.02.2021 19:02

Lørdag og søndag 27. og 28. februar arrangerer Innstranda IL og Tverlandet IL Kretsmesterskapet i Nordland skikrets i langrenn.

– Etter at restriksjonene er noe lettet for langrennsløperne, har skikretsen i samarbeid med arrangørene laget en ny terminliste, der KM del 1 med normaldistanser og langdistanser arrangeres i Bodø denne helga, sier presse- og informasjonsansvarlig Dorothea Blix i Innstranda IL Langrenn.

– Vi er veldig glade for å kunne komme i gang med renn for våre unge løpere - det er fremdeles ikke åpnet for at seniorløperne deltar, noe som selvsagt er en skår i gleden. Samtidig er det en stor glede å kunne samle aldersbestemte klasser og juniorløpere fra hele kretsen på Bestemorenga til helga, sier hun i en pressemelding.

Førstkommende lørdag kokken 12 er de klare for normaldistanser i klassisk stilart for løperne mellom 12 og 20 år. Søndag er det duket for fellesstart i langdistanse i fristil.

– Dessuten arrangerer vi sonerenn Salten for de yngre løperne mellom 8 og 11 år på søndag.

Værmeldingen er ikke den de hadde ønsket seg.

– Men det er masse snø på Bestemorenga, og ikke noen fare for at vi blir fri med det første. Likevel kommer smørerne kanskje til å få det en smule travelt på lørdag, og det er fare for at luftfuktigheten i bilen på vei hjem er høy på søndag etter løpet. Men det blir en forfriskende opplevelse for alle, sier Blix.

Det vil være noen begrensninger for hvor folk kan ferdes mens mesterskapet pågår, da de har en kohort på 200 personer, tillegg til arrangørstab i det som er definert som arena.

– Alle som har lov til å oppholde seg på arena og i løypenettet på Bestemorenga under mesterskapet vil være kledd i vest eller startnummer. Det blir satt opp fysiske sperrer mot akebakken og annen adkomst til arena for dem som oppholder seg på Bestemorenga samtidig.

– Vi ber om at alle respekterer dette. Det blir også avgiftsparkering på parkeringsplassen ved den gamle tidtakerbua, mens den store parkeringsplassen ved skytebane er åpen for alle og gratis.

[annonse]
– Det kan fort se ut til at dette blir det store mesterskapet for disse ungdommene denne sesongen, da alt som skal foregå i region eller nasjonalt per i dag ikke er lov å gjennomføre. Så vi heier på idrettsungdommen som står på, og som har fortjent en skifest av dimensjoner. Og Bodø er vi klar til å levere, sier Blix.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.