Ulrik Saltnes sendte Glimt i ledelsen mot Sandefjord - og ble matchvinner!

Tabellen sier ALT! Syv poeng ned til Molde etter nok en seier!!

Skrevet av Sindre Kolberg, Sondre Skjelvik
16.08.2020 14:00 - OPPDATERT 16.08.2020 22:01

Glimt senket Sandefjord på bortebane! Nå leder de tabellen med hele syv poeng!

Glimt vinner kampen 1-2! Etter den seieren leder de serien med hele syv poeng - med en kamp mindre spilt enn Molde! 

Boniface og Saltnes scoret for Glimt i det som ble en vanskelig kamp. Men det som betyr noe; målene til slutt!

Heia Glimt!

Under bildet kan du se vår live-oppdatering underveis: 

Glimt leder tabellen med syv poeng! Foto: Skjermdump

90. min: Sveen med en stor sjanse, men keeper slår den til hjørnespark. Nå ser det ut til at Glimt skal ro dette i land! 

88. min: Glimt faller lenger bak og Sandefjord kommer til flere farligheter. Heldigvis står Haikin som en mur selv etter den vonde hendelsen noen minutter tidligere. 

83. min: Boniface skal egentlig byttes ut, og skiltet kommer opp. Men han slår ut med armene og signaliserer at han vil fortsette. Han blir ikke byttet ut og fortsetter. 

82. min: Haikin blir slått ut av balanse i en duell og lander på hofta. Så vondt ut, men han kommer seg opp. 

81. min: Boniface går ut av banen med smerter. Virker som det er krampe. 

[annonse]
77. min: MÅÅÅÅL! GLIMT LEDER! Saltnes får ballen fra Solbakken og banker den rett i kassa fra 14 meter! 1-2 til GLIMT! 

74. min: Lode sparker ballen fra egen banehalvdel og rett ut til utspark fra keeper på motsatt side. Uvisst hva han prøvde på der, men han får applaus fra Kjetil Knutsen for forsøket. 

70. min: Zinckernagel slår et frispark fra 35 meter - laaaangt over feltet og ingen er i nærheten av den. 

69. min: Glimt snytt for straffe? Nei. Zinckernagel faller inne i 16. meteren, men dommeren blåser ikke. Reprisen viser at dansken sklir! 

68. min: Nå er det Sandefjord som virker å være nærmest scoring.

66. min: Oi! Kurtovic forsøker en lobb fra 40 meter. Haikin er litt langt ute, og får trøbbel med å rekke den! Men heldigvis får han en hånd på den og slår den til corner. 

65. Sandefjord med et innlegg fra høyrekanten, men rett på Haikin. 

62. min: Glimt triller ballen frem og tilbake rundt midtbanen. Skjer ikke stort nå. 

60. min: Det blir et innlegg og ikke noe mer enn det. Sandefjord får ryddet ballen vekk, men Glimt beholder den. 

60. min: Frispark til Glimt fra 40 meter. Zinckernagel skal ta det. 

56. min: Glimt virker å ha tatt servitørkurs siden forrige helg - for her serveres det raskere enn på på en fuktig bar! Gussiås får ballen på et sølvfat fra Høybråten, men heldigvis for Glimt dryler han den over. Nå må Glimt slutte å slurve bakover... 

52. min: Hvordan er det mulig at det ikke blir mål? Zinckernagel får ballen på bakerste - og han skyter, men foran ham ligger det fire Sandefjord-spillere som en enorm mur. Det ropes på hands, men det blir ikke dømt... Enorm mulighet! Det står fortsatt 1-1. 

48. min: MÅL! Sandefjord utligner! En forferdelig heading av Lode som gir ballen rett til Gussiås som står HELT alene. Da er det bare en vei ballen kan gå... i mål! Det er likt på Sandefjord Stadion. 

45. min: Boniface sparker i gang andre omgang! 

FØR PAUSE:

45. min: Det er pause på Sandefjord stadion. Det står 0-1 til Glimt! 

45. min: Sandefjord med et skudd fra distanse, men ballen går langt utenfor. Det er lagt til to minutter. 

42. min: Etter en heftig periode med Glimt-kjør har det vært relativt rolig. 

36. min: OI! Patrick Berg på frispark er farlig! Fra over 30 meter banker han til og ballen lander neeeesten i krysset. Går like utenfor... Nå nærmer det seg 0-2, men fortsatt bare 0-1... 

33. min: Herlig spill av Glimt! Den danske favoritten på høyrekanten tripper innover 16.-meteren og sentrer hardt mot Boniface, trodde ALLE. Men han hopper lurt over ballen og den går videre til Ulrik Saltnes som skyter på direkten - uheldigvis rett over mål! 

[annonse]
30. min: Enorm mulighet for Glimt! Zinckernagel får ballen i spiss vinkel på høyrekanten, i boksen. Han legger ballen til rette og fyrer av et hardt skudd på innsiden av stolpen. Uheldigvis er det et par millimeter fra å sprette inn i mål og ballen spretter rett i hendene på keeper som står på streken...! 

28. min: Et hjørnespark til Sandefjord treffer Rufo. Han skyter hardt, men Berg står i veien! Farlig! 

27. min: Et nydelig innlegg fra Zinckernagel mot Boniface som nesten klarer å få kontroll på ballen på 6 meter. Men Sandefjord får den ut i siste liten! 

23. min: Lode, som utallige ganger i år har slått lekre langpasninger, prøver å finne Boniface på topp. Uheldigvis blir ballen litt vel lang. 

22. min: De siste minuttene har det vært relativt rolig uten de store mulighetene. 

For de som ikke har fått det med seg er Manchester United tilstede for å se nærmere på Jens Petter Hauge. 

15. min: MÅÅÅÅÅL! Boniface kommer alene mot keeper og setter ballen iskaldt i høyre hjørne forbi keeperen! Det står 0-1 til Glimt! 

14. min: Og der er det en stor mulighet på motsatt side av banen! Normann Hansen får skutt fra skrå vinkel og den ser ut til å gå mot lengste hjørne, men den stryker stolpen og går ut til hjørnespark. 

12. min: Stor mulighet for Glimt! Zinckernagel skyter frispark fra distanse som går rett mot vinkelen. Men keeperen får en hånd på den og den går ut til hjørnespark. Det blir ingen farligheter ut av hjørnesparket. 

6. min: Glimt presser på fremover og vinner et hjørnespark. Det blir ikke det store ut av det, men Glimt beholder ballen og Hauge og Bjørkan kombinerer fint på venstrekanten. Det blir bare nesten og Sandefjord klarer å rydde opp. 

3. min: Zinckernagel kommer seg forbi på høyrekanten og slår et hardt innlegg mot Hauge, men den går bak lynvingen på motsatt side. Synd! Friskt av dansken. 

1. min: Kampen sparkes i gang av Sandefjord! 

FØR KAMPEN: 

Etter at Molde gikk på et surt tap borte mot Brann på mandag, og nok et tap mot Sarpsborg i går, har Bodø/Glimt tidenes sjanse til å rykke fra i teten av Eliteserien.

Hvis gultrøyene beseirer Sandefjord på bortebane i kveld vil avstanden ned til romsdalingene være på syv poeng etter fjorten spilte kamper.

Slett ikke verst, får man si.

Å slå Sandefjord har imidlertid vist seg å være enklere sagt enn gjort. Hvalfangerne slo nemlig nevnte Molde på hjemmebane for kort tid siden, og hentet nylig hjem en sterk seier på bortebane mot Strømsgodset. Dermed er det ingen rom for hvileskjær om Glimt vil ta med seg tre poeng hjem til Bodø.

Glimts to siste bortekamper i Eliteserien har endt uavgjort 2-2, mot henholdsvis Stabæk og Vålerenga. Ut over det er samtlige kamper til nå vunnet.

Disse starter for Glimt: 

Nikita Haikin

Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik Andre Bjørkan

Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes

Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge