Politimester Heidi Kløkstad i Nordland Politidistrikt. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Kløkstad maner til kamp mot kriminelle MC-miljøer: –⁠ Avhengig av samarbeid

Nordland politidistrikt maner nå til kamp mot kriminelle MC-miljøer som de mener driver aktiv rekruttering i vårt distrikt. Nå ber politimester Heidi Kløkstad kommunene om å ta sitt ansvar i kampen.


 I Nordland fylke er det allerede etablerte MC-klubber som er tilknyttet kriminelle miljøer, ifølge politiet. Disse er etablerte i Brønnøysund, Mo i Rana, Fauske, Bodø, Narvik, Lofoten og Vesterålen, opplyser politiet i en pressemelding. 

Politiet har tidligere advart mot den pågående rekrutteringa, og eventuelle nyetableringer. Nå maner de kommunene om å ta sin del av ansvaret for å begrense utviklinga. 

– Politiet jobber målrettet mot disse kriminelle MC-miljøene, men skal vi lykkes med dette arbeidet er vi helt avhengig av et godt samarbeid med kommuner og lokalsamfunn som tar ansvar i kampen mot slike kriminelle miljøer, sier politimester Heidi Kløkstad.

Nordland fylkeskommune og Statsforvalteren i Nordland støtter allerede politiet i dets arbeid mot de kriminelle miljøene, og Heidi Kløkstad sier det er helt avgjørende at også kommunene bidrar. 

– Kommunene har en svært viktig rolle i å forebygge kriminalitet knyttet til disse miljøene både gjennom å forhindre rekruttering, og hjelpe til slik at folk kommer seg ut av det kriminelle MC-miljøet. Jeg har derfor denne uken sendt brev til alle kommunene hvor jeg oppfordrer dem til å ta et klart og tydelig standpunkt der de erklærer at MC-klubber som tilhører det kriminelle 1%-miljøet og deres supporter og støtteklubber, ikke er ønsket i kommunen, sier politimester Kløkstad.

Fakta om kriminelle MC-miljøer:
  • De kriminelle MC-miljøene omfatter 1% klubbene samt deres supporter og støtteklubber, ofte omtalt som de kriminelle MC-miljøene
  • 1% MC-klubbenes overordnede mål er å leve på siden av det lovlydige samfunnet med egne lover og regler, derav uttrykket ”1%”, som betegner den ene prosenten som står utenfor samfunnet.
  • Lojalitet til klubben er grunnleggende, og klubbens lover skal følges framfor den Norske lov.
  • Noen av de mest omtalte 1% klubbene i Norge er Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Satudarah.

Kilde: Nordland politidistrikt 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.