Rekordlaget, ved en håndfull av dem, poserer ved skrytehylla på Nordlandsforskning, der artiklene står på utstilling: Iselin Marstrander, Ragnhild Holmen Wahldal, Ingrid Bay-Larsen, Helga Eggebø og Evgueni Vinogradov Foto: Thoralf Fagertun

Knallgode resultater for Nordlandsforskning

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
12.04.2019 17:00 - OPPDATERT 12.04.2019 21:02

2018 ble et rekordår målt i publiseringspoeng.

Nordlandsforskning har gått fra 10,8 publikasjonspoeng i. 2017 til 44,01 i 2018, skriver de på sine nettsider.

Siden 2004 har Universitets- og høgskolerådet premiert vitenskapelige publiseringer gjennom et poengsystem. Artikler på nivå 2 og internasjonalt samarbeid gir mest poeng, og her har Nordlandsforskning hatt god fangst. 

– En høy score er et tegn på vitenskapelig kvalitet. Er du interessant for internasjonale medforfattere og slipper gjennom nåløyet til publikasjonskanaler på nivå 2, da ligger du i forskningsfronten, understreker administrerende direktør Iselin Marstrander.

Målt i publikasjonspoeng per forskerårsverk er Nordlandsforsknings resultat 1,25. Til sammenligning oppnådde Nord universitet – som også hadde et godt år i 2018 – 0,64 poeng pr forskerårsverk.

Både forskere og ledelsen ved Nordlandsforskning har gjort flere grep for å øke antallet vitenskapelige publiseringer, blant annet at det er fullt fokus på artikkelskriving på starten av dagen – før de ansatte møtes til en sosial pause. 

Forskningsleder for miljøgruppa, Ingrid Bay-Larsen, understreker viktigheten av det å publisere og er svært stolt av instituttets mange artikkelforfattere. 

– Vi hatt et økt fokus på vitenskapelige publiseringer de siste årene. Å bli antatt i en journal er krevende i seg selv. Mange av våre forskere jobber dessuten på kortsiktige og forholdsvis små oppdragsprosjekter, som gjør det ekstra krevende å jobbe med artikler, sier Bay-Larsen til nordlandsforskning.no.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.