Foto: Per-Inge Johnsen

Opseth ble den store, store helten i Molde!

Bodø/Glimt avgjorde på Aker Stadion langt inne på overtid, og tok sin første seier i Eliteserien siden mars!


Det ble en høydramatisk affære i Molde da Glimt til slutt vant 2-1 i ettermiddag. Gultrøyene ble liggende under i første omgang, men slo knallhardt tilbake etter hvilen. Matchvinnermålet ble satt inn av Kristian Fardal Opseth langt inne på overtid.

Vi fulgte kampen mens den pågikk: 

2. omgang:

90. minutt: MÅL! Så scorer Glimt og Opseth!! Et langt innkast som Moberg stusser videre, og der står Opseth og header ballen i mål. 2-1! Ellevilt!

89. minutt: Innbytter Moberg får en fin mulighet når han drar seg inn fra kant, men skuddet blir helt hårreisende dårlig.

82. minutt: Feit sjanse for Drage! Tar tid før Glimt får kjørt den kontringen, men når ballen først kommer er det meget godt gjort. Drage må fyre fra spiss vinkel, men det blir en corner av det.

67. minutt: MÅL! Der utligner Glimt med Zinckernagel! Layouni kommer seg alene igjennom etter å ha blitt satt opp av Opseth, men skyter rett på Linde. Returen banker dansken i nettet. 1-1!

60. minutt: Erling Braut Håland spilles fint igjennom for Molde. Kommer alene med Ricardo på skrått hold, men Lode tar spissen igjen. Først blir Glimtstopperen regelrett skubba unna, før han til slutt får blokkert avslutningen.

55. minutt: Og der tas han av banen. Thomas Drage kommer inn.

53. minutt: Nære for Olsen! Innlegg fra venstre som et Moldebein får klarert unna rett foran vingen.

51. minutt: Kampen er i gang igjen. Molde har startet friskest.

1. omgang:

Det var det siste som skjedde før pause! Hjemmelaget har vært effektive, og absolutt ikke suverent best i banespillet. Her er det muligheter for Glimt. Vi er tilbake etter pausen.

44. minutt: MÅL! Tobias Svendsen går, går, går og går, før han på riktig tidspunkt slipper til Erik Hestad. Han har løpt seg fri fra José Isidoro, runder keeper og setter ballen i mål. 1-0 Molde.

42. minutt: Nå skjer det mye her! Først tester Moldes Tobias Svendsen skuttfoten fra 20 meter, før Glimt har to gode sjanser på rappen. Saltnes avslutter det siste med å skyte en god meter utenfor.

40. minutt: Trond Olsen sparkes ned av Moldes Fredrik Aursnes. Veteranen blir liggende, men kommer seg etter hvert på beina.

37. minutt: Molde som har vært best de siste minuttene. Glimt skaper lite når de har ball.

Skikkelig løpsduell mellom Brustad og Lode. To lynraske spillere som har vært i flere situasjoner sammen til nå.

27. minutt: Også er det Glimt som holder på å score! Kombinasjonen Saltnes - Opseth har vi sett før, og sistnevnte kommer seg helt alene igjennom. Avslutningen treffer Molde-keeper Linde i magen.

26. minutt: Hoi! Der er det nesten at Molde tar ledelsen. Brustad parkerer Jonassen inne i feltet, men headingen går midt på Ricardo. Kampens desidert største sjanse til nå.

20. minutt: Bjørnbak prøver seg på frispark fra paråtjue meter. Ikke det verste forsøket jeg har sett, men utenfor mål.

11. minutt: Ikke vært noen enorme målsjanser de første minuttene her. Begge lag vært småfarlig frampå ved et par anledninger.

03. minutt: Glimt har pressa hjemmelaget høyt i starten. Gode takter.

01. minutt: Vi er i gang i Molde!

Før kamp:

Sist Bodø/Glimt møtte Molde var så sent som i vinter. Riktig nok bare til treningskamp, men de gule vant like fullt kampen 2-1, etter scoringer av Ulrik Saltnes og Jens Petter Hauge. 

I dag er Glimt igjen på plass i rosenes by, etter en seriestart som må betegnes som skuffende. Ikke siden serieåpningen mot Lillestrøm har Kjetil Knutsens gutter kunnet føre opp tre poeng i protokollen, selv om de tre siste seriekampene har endt med poeng i form av uavgjort.

Molde, på sin side, spiller for dagen uten eks-Glimtspiller Mathias Normann. Han soner karantene etter rødt kort sist. De har også vunnet tre av sine fire hjemmekamper til nå, men tapte 0-1 mot Odd sist. Dermed er ligger det også en lyst til å revansjere seg foran egne fans når laget kommer ut på matta klokken 18:00.

Glimt stiller med følgende lag:

Ricardo; Isidoro, Lode, Bjørnbak, Jonassen; Saltnes, Ángel, Zinckernagel; Layouni, Opseth, Olsen

Det er, med andre ord, verdt å merke seg at Glimt stiller med de samme elleve som spilte 2-2 mot Strømsgodset sist. Det betyr også at José Isidoro har ristet av seg skaden han pådro seg i den kampen, og som gjorde at han måtte stå over cupseieren over Mjølner.

Vi følger kampen dirkete fra klokken 18:00.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.