Foto: Gorm Kallestad / NTB

Kommer ikke til enighet i SAS-meklingen - utsetter fristen igjen

Partene her fortsatt ikke enige i meklingen mellom SAS og pilotene. Forhandlingene fortsetter frem til mandag klokken 12.

Det skriver E24.

Fristen gikk opprinnelig ut natt til onsdag, men ble utsatt til midnatt, natt til lørdag, men lørdag natt varslet partene at fristen ble forskjøvet igjen til klokken 11 lørdag formiddag. 

Nå blir fristen forskjøvet atter en gang, og meklingen fortsetter frem til mandag klokken 12. 

Det opplyste forhandlingssjef Marianne Hernæs fra SAS lørdag formiddag. Meklingen har pågått langt på overtid, og nå skal partene ta seg en hvil før de fortsetter meklingen.

Dermed er det fortsatt fare for en pilotstreik, men alle som skal fly med SAS i helgen kan nå dra ut på reise som planlagt.

Kjernen i konflikten har vært opprettelsen av to bemanningsselskaper. Da pandemien rammet, mistet rundt 560 piloter jobben. Samtidig ble datterselskapene SAS Link og SAS Connect opprettet. Disse skal overta fly og fylles med nye piloter. Pilotforeningen ønsket en forsikring om at deres medlemmer får de nye arbeidsplassene.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.