Kulturarbeider Roger Johansen mener at folk må slutte å sutre over penger som allerede er vedtatt å bruke for lenge siden. Foto: Brynjar Erdahl

«Kommunen har råd til å investere 50 mill. av disse tusenvis av millionene til å prøve å skape begeistring og vekst med kulturnæringene som brøyteplog»


Dette er en kommentar og gir kun uttrykk for skribentens meninger. 

Litt som forventet, sutringen over pengebruken til Bodø2024 fra både folkevalgte og øvrige. Pengene dette koster, 300 mill, er vedtatt for lenge siden, i absolutt alle tenkelige fora der vedtak fattes, lokalt, regionalt og internasjonalt. 

Regjeringen har sendt 100 millioner kroner, det private næringslivs andel kommer til å bli cirka det samme, fylkeskommunen har vedtatt bidrag på 50 millioner, Bodø kommune det samme. Sånn er det og sånn blir det. Ferdig snakka. Prosessene er tilbakelagt UANSETT hva en ny logo koster eller hva en happening med eller uten mat og kunstnerisk innslag koster. Svært norsk å sutre over sånt. 

Spør heller hvordan det gikk med Bodø og Nordland og hva man fikk ut av investeringene midtveis i 2025, når det hele er over. Det er jo faktisk ikke sånn at det er kø over Tverlandsbrua, på flyplassen eller på kaia med folk som vil flytte hit. Nord-Norge tappes for folk og viktig kompetanse hvert eneste år. Jeg tenker alle mulige bidrag til en endring av dette bør prøves. Hvorfor ikke via et europeisk kulturhovedstadsprosjekt? 

Bodø kommunes årlige budsjett er på nesten FEM TUSEN MILLIONER KRONER. Det er helt ufattelig mye penger. 5 milliarder. 
Kroner 5.000.000.000. Kommunen har råd til å investere 50 mill. av disse tusenvis av millionene til å prøve å skape begeistring og vekst med kulturnæringene som brøyteplog. 

Om vi gjør det vi alltid har gjort - Så får vi ikke noe annet enn det vi alltid har fått. 

På. Tide. Å. Tenke. Nytt. Pengene. Er. Vedtatt. 
Skal brukes. Fra nå av og til og med 2024. Kjør!

Roger Johansen
Kulturarbeider 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt