Slik ser løypene i Bodømarka ut på lørdag. Foto: Skjermdump

Kommunen i full sving for byens skigåere

Bodø kommune har i de siste dagene jobbet på slik at bodøværinger kan få gode skiopplevelser i finværet på lørdag.


I Bodømarka er det på lørdag godt preparerte løyper både for skigåere og akere.

I helgen er veiene opp til Keiservarden og Junkerfjellet preparert, i tillegg til at det meste av øvrige skiløyper i Bodømarka er kjørt opp. Også i Hopen er det kjørt løyper.

Ingen av løypene har stått upreparert lengre enn en dag, og med lørdagens finvær er det nok flere skigåere å finne i marka.

Muligheter i omegn 

For skiglade bodøværinger som ønsker å ta turen utenfor Bodø er det også flere turmuligheter i Fauske, Valnesfjord Helsesportssenter og i Vestvatn skianlegg.

Saken fortsetter under bildet.

Skiløypene i Klungsetmarka. Foto: Skjermdump

I Fauske er det i hovedsak blitt preparert i løpet av lørdagen, med enkelte unntak. Det samme gjelder Valnesfjord Helsesportssenter hvor enkelte løyper ikke er blitt kjørt opp på over to uker.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Skjermdump

I Vestvatn skianlegg er det ingen løyper som ikke er kjørt opp. I skrivende stund klokken tolv på lørdag foregår det preparering i området.

Vestvatn skianlegg sine skiløyper. Foto: Skjermdump

Ikke bare ski som kan nyttes

På fredag ble natoveien opp til Keiservarden kjørt opp av tråkkemaskinen, og kommunen melder om hardt og fint underlag med god fart nedover. Dette er byens lengste akebakke.

Akebakken i natoveien. Illustrasjon: Bodø Kommune

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.