Kommunaldirektør for oppvekst og kultur Arne Øvsthus, prosjektansvarlig Sissel Olga Pettersen og undervisningssjef Tore Tverbakk og de øvrige medlemmene i Bodø kommunes styringsgruppe for Mørkvedbukta skole og barnehage hadde møte tirsdag morgen. Foto: Aleksander Ramberg

Kommunen lytter til innspill – gjør endringer på den nye skolen

Skrevet av Pressemelding
04.12.2018 12:52

Dropper fleksible undervisningsarealer og planlegger Mørkvedbukta skole etter klasseromsløsning.

Har valgt veien videre for skolen 

Den nye skolen i Mørkvedbukta skal planlegges etter klasseromsløsning.

Det er klart etter at kommunens styringsgruppe for prosjektet har hatt møte tirsdag morgen.

INNSPILL

– Etter å ha sett på innspill som er kommet fra både ansatte og brukere har styringsgruppen nå konkludert med at skolen i Mørkvedbukta skal planlegges etter en klasseromsløsning, sier Arne Øvsthus, kommunaldirektør for oppvekst og kultur i Bodø kommune.

Han støttes i det utsagnet av prosjektansvarlig Sissel Olga Pettersen, undervisningssjef Tore Tverbakk og de øvrige medlemmene av styringsgruppen.

MAI 2017

Arbeidet med å planlegge ny skole og barnehage i Mørkvedbukta startet i mai 2017.

Den senere tid har det kommet fram, blant annet gjennom media, at det er en del motstand knyttet til at den nye skolen har vært planlagt uten ordinære klasserom, men med mer fleksible undervisningsarealer innredet for ulike aktiviteter.

FORTSETTER ARBEIDET

I etterkant av dette har det kommet flere innspill som er tatt med i vurderingen når styringsgruppen nå foreslår å utarbeide en løsning med klasserom og grupperom, og ikke de fleksible undervisningsarealene som tidligere planlagt. 

– Vi er i en prosess der vi har sett på ulike forslag og der vi lytter til innspill, sier kommunaldirektør Arne Øvsthus og sier en ny sak om prosjektet kommer til orientering i oppvekst- og kulturkomiteen i januar.

– Arbeidet med planleggingen av den nye skolen fortsetter nå som planlagt, og vi har som målsetting å forsøke å holde prosjektet innenfor tidsplan og økonomiske rammer, sier prosjektansvarlig Sissel Olga Pettersen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.