Konduktør fikk brannskader og havnet på sykehuset

En mannlig konduktør på 43 år fra SJ Nord, som drifter Nordlandsbanen, fikk lettere brannskader som følge av svikt i rutinene.


Den ansatte skal ha fått brannskader på høyre arm og havnet på sykehuset i et døgn etter hendelsen til observasjon. 43-åringen skal ha kommet seg på jobb igjen dagen etter. 

Mannen skal ha fått mellom 500 og 1000 volt gjennom armen. Skaden er klassifisert som en lettere skade. 

Konduktøren skal ha beskrevet hendelsen som at det oppsto en lysbue med et høyt smell etterfulgt av smerter. Vedkommende fikk brannskader og ble innlagt på sykehuset i et døgn.

Det er usikkert om han fikk varige men etter hendelsen, men han var tilbake på jobb dagen etter.

Hendelsen skal ha vært et uhell som følge av svikt i rutinene. Mannen skal ha brutt rutinene for utkobling av togvarmeanlegg. 

Konduktøren glemte å slå av togvarmepost før frakobling, noe som fikk konsekvenser for vedkommende. 

Årsaken til uhellet skal være at det var en ekstra vogn som ikke skulle være med toget som sto mellom togvarmeposten og vognstammen. Han gjennomførte dermed aktiviteten i en annen rekkefølge enn vanlig.

Etterforskningen av hendelsen skal fremdeles pågå. Den årsaksvurderes av SJ Norge og det er ukjent om hvorvidt arbeidstilsynet etterforsker saken.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.