Foto: Rødt

Krisesenteret: – Vi lar oss ikke fange av politisk spill

Skrevet av wanja sæther
08.08.2019 15:26 - OPPDATERT 08.08.2019 16:24

Leder for Krisesenteret i Salten, Wanja Sæther, reagerer på det politiske munnhuggeriet rundt senteret.

Krisesenteret i Salten kan forsikre både politikere og administrasjon i Bodø kommune om at vi ikke lar oss fange av politiske spill. 

Vi har vår egen sterke stemme, basert på en lojalitet til brukergruppen og en faglig integritet, og vi forholder oss til de politiske vedtak som gjøres. Vi forventer at våre

lokale politikere har tillit til dette.

Vi er forundret over at politikere som kjenner oss, tenker noe annet. For oss er det likegyldig hvordan man løser nybyggsaken, så lenge det er i tråd med lovverk, og ivaretar den plikt man har både overfor både brukere og ansatte, og dessuten sikrer forutsigbarhet, stabilitet og ivaretar sikkerhet. 

Vi minner om at alle politikere er velkomne til å besøke krisesenteret og sette seg grundig inn i våre behov.

Politikere fra både posisjon og opposisjon har besøkt krisesenteret og alle viser stor vilje til å finne gode løsninger.

Vi erfarer at Bodø kommune viser stort engasjement for krisesenterets arbeid og tar problematikken på alvor. Vi er takknemlige for de politiske kamper som har ført til bedre betingelser, men vil reagere dersom politisk uenighet fører til forsinkelser i de planer man har for å sikre lovens krav.

Vi syns det er synd at krisesenterets langvarige og utrettelige jobb for våre brukere, blir brukt i politisk munnhuggeri, og ber politikere vise større verdighet for en helt påkrevd kamp fra vår side.

Jeg vil også understreke at vi ikke har grunnlag for å påstå at nye lokaler ikke står klar som først antydet innen utgangen av 2020. Men det ville overraske stort at man så raskt vil få på plass et klart bygg, men tanke på både prosjektprosesser og bygging eller tilpasning av bygg. Men for all del, om nye løfter garanterer oss at vi kan være på plass om halvannet år, vil vi være svært tilfredse med det.
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.