Foto: Kjerringøy og Nordsia Kommunedelsutvalg

Kristine har jobbet for ny gangvei i flere år, nå inviterer hun til ny aksjon: – Håper så mange som mulig kommer

Kristine Nordland, som er medlem i Kjerringøy og Nordsia kommunedelsutvalg, inviterer til ny aksjon for tilstrekkelig gatebelysning på Nordsia.

Fylkestinget møtes i Rana mandag til onsdag neste uke. Der vil de blant annet arbeide med regional transportplan, hvor fylkesrådet har foreslått å nedprioritere gangvei på Nordsia, sammenlignet med tidligere transportplaner.

Ny aksjon

Kristine Nordland og kommunedelsutvalget arrangerer nå en ny aksjon for gangvei i kommunedelen, i oppløpet til fylkestingsmøtet neste uke:

– Vi planlegger å møtes 18:30 på Skaug oppvekstsenter, og beveger oss til Kløkstad havn, forteller Nordland.

Der inviterer de til en aften med markering for gangvei, men som også inneholder aktiviteter som fotball. Utvalget griller pølse.

– Det er en fredags kveld så vi gjør det så bra som vi kan, sier den engasjerte Nordsia-forkjemperen.

Langt bakteppe

Gangvei på Nordsia har lenge vært planlagt. Strekningen er regulert sånn at arbeid på gangvei i prinsippet kan starte omtrent når som helst. I 2016 vedtok fylket å prioritere gangvei mellom Løpsmark og Kløkstad, men i forslaget til ny transportplan legges strekningen på is, i den såkalte marginallista. Nordland har selv sendt inn høringssvar til transportplanen, og hun opplever å ha store deler av lokalsamfunnet med seg:

 – Mange har sendt inn høringssvar til fylket i forbindelse med den tidligere aksjonen vi hadde april, sier hun.

Selv Bodø kommune har sendt inn høringssvar til fylket som støtter Nordsias gangveisak. I brevet til fylkeskommunen lyder det:

«Utbygging av gang- og sykkelvei her kan føre til mindre bilkjøring og gi bedre folkehelse og reduserte klimagassutslipp».

[annonse]
Nordland beskriver en tungt trafikkert veistrekning, hvor barn og unge ferdes ved siden av 80-soner og tungtransport. For tiden anslår hun dessuten at det kan være så mye som ti lastebillass med jordmasser fra rundt om i Bodø, i timen deler av døgnet. Masser som dumpes bak grendehuset, og angivelig skal brukes i jordbrukssammenheng. Hun reagerer på at de bare har én kilometer gangvei rundt skolen:

– Det er bare én kilometer gangvei i en skolekrets på 30 kilometer. Det går nå rundt 100 elever på Skaug skole, som er en økning fra rundt 80 for bare noen år siden. Med nye boliger blir nok behovet enda større.

Nordland og kommunedelsutvalget inviterer alle som har interesser på Nordsia, og som støtter dem i kampen:

– Enten det er folk som bare vil besøke Nordsia, utforske naturen, sykle her, eller skal til hytte på Kjerringøy, så håper vi de kommer. Med gangvei hjelpes alle, for det blir tryggere både for de som går, de som sykler, og de som kjører, avslutter hun.

Les mer om:

nordsia
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.