Foto: Truls Naas

Kun to poeng skiller klubbene før lørdagens duell: – Jeg forventer en knallhard kamp

Saltdalkameratene har nytt en god start på sesongen, og ligger foreløpig på en tredjeplass på tabellen. Kråkegull ligger tre plasser, men kun to poeng bak Saltdalslaget. Det er dermed duket for et skikkelig oppgjør i Saltdal.

Bodø Nu sender oppgjøret mellom Saltdalskameratene og Kråkegull direkte fra klokken 14:55 lørdag. 

En som har vært med på det som har skjedd i fotballklubben de siste årene er Brynjar Bredesen, som til tross for å ha passert 40 fortsatt er fast inventar på laget.

Da Brede ble bedt om å oppsummere sesongen så langt la han en stor del av suksessen så langt på treningen sin kappe. 

– Jeg syns vi har trent svært godt, og har en fin gjeng. Mange på laget har vært med i en årrekke, og sammen med de nye vi har fått inn fungerer det svært bra. 

Var spente

Forrige sesong spilte Saltdalkameratene i fjerde divisjon, og har dermed sin første sesong på femte nivå nå. Bredesen forteller at de var spente da sesongen skulle sparkes i gang. 

– Vi valgte i år å spille i femtedivisjon foran fjerde, noe de fleste nok tenkte var lurt. Vi hadde et svært ungt lag, og da vi også kommer fra en liten plass er det ofte store utskiftninger, som det var før sesongen og nok blir etter denne sesongen, forteller han. 

Starten på sesongen ble tøff, og i første runde møtte de laget som har gått fra styrke til styrke så langt, Hulløy FC. Det endte med 6-4 tap, og en sur start på sesongen. 

– Vi fikk en tung start på sesongen, hvor vi i første kamp møtte Hulløy. Der hang vi greit med i første omgang, men raknet totalt i andre, forteller han. 

Også andre runde ble en tøff affære, da de måtte gå av banen med et 0-3 resultat i favør Røst i bagasjen. I etterkant av det har laget fra Saltdal gått fra seier til seier. 

– Vi har tatt steget som lag

[annonse]
Etter det skuffende tapet mot Røst møtte de Junkeren 3, som ble sesongens første seier da de kunne forlate Bodø med en 2-4 seier med seg i bagasjerommet. Etter den gang har de slått Storm 0-6, Drag 1-7 og Halsakameratene 5-1. 

– I femtedivisjon møter man mye forskjellig, og tøff motstand. Hvorfor det ikke satt fra start vet jeg ikke, men etter Røst-kampen tok vi steget som lag, og fikk spillet vårt til å sitte bedre. Det gikk fra at vi hadde mye stang ut, til at det heller ble stang inn. Vi fikk også tilbake sentrale spillere som hjalp med resultatene, forteller Bredesen. 

Bredesen selv begynner å bli et kjent ansikt i kameratenes drakt, og har de siste fem årene vært å se på Dragefossen kunstgressbane. 

– Jeg har vært med siden jeg flyttet nordover, og har holdt koken siden da. I løpet av min tid har det falt fra en del spillere, som er naturlig for en klubb på dette nivået, sier han. 

De siste årene har Bredesen også begynt å ta for seg andre roller i klubben. 

– Jeg er nå også hjelpetrener, i tillegg til spiller så jeg har gått litt over i andre roller, som jeg syns er moro. Jeg har bikket 40 år, så ambisjonen om å bli proffspiller ble lagt død for mange, mange år siden. Jeg syns det er gøy å trene, og trives med å spille kamper så det er der motivasjonen ligger, forteller han. 

– Vi må være fokuserte for å få et resultat

Lørdagens kamp på Dragefossen kunstgressbane er mot Kråkegull sportsklubb, og Bredesen forventer en tøff kamp. 

– Det er svært mange gode fotballspillere i denne divisjonen, og mange gode lag. Kråkegull er absolutt et av disse, og jeg forventer en knallhard kamp. For å få en seier her må vi være hundre prosent fokuserte, forteller han. 

Støtten fra lokalsamfunnet vil nok kunne hjelpe Bredesen og resten av laget til et godt resultat lørdag, noe som for Bredesen betyr mye. 

– Jeg syns klubben, og folkene på stedet er flinke til å stille opp, å lage en ramme rundt kampene. Det er gøy for oss spillerne at det kommer litt publikum for å heie oss frem. Det er bra rammer rundt kampene her, og vi er opptatte av at lagene som kommer hit for å spille skal syns det er artig å møte Saltdalkameratene, i Saltdal, avslutter Bredesen. 

 

Les mer om:

Lokalfotball
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.