Foto: Andreas Sandnes Olsen

«Kunne man bare ikke sagt det som det er, i stedet for å rasere omdømmet til Bodø?»

Torsdag ble Qatar-landingen feiret som om Bodø hadde skutt gullfuglen. Men ingen våget å fortelle hva som egentlig var årsaken til at flyselskapet tok turen til Bodø.

Observante lesere la kanskje merke til at vinkelen på våre bilder var en helt annen, enn hos våre konkurrenter når Boeing 777-maskinen landet i Bodø.  

Årsaken er at vi aldri ble informert om at det var invitert til fest på Bodø Lufthavn denne ettermiddagen. Heldigvis ordnet vi oss innpass hos Bodø Flystasjon. Med sin velvillighet og åpenhet hentet de oss i hovedvakta, og lot oss stå på orkesterplass inne på det militære området. 

Men det var aldri ment at lokalavisa skulle være tilstede under denne tilstelninga. 

Hva er den egentlige årsaken til at BN ble utelatt? Covid-19 er det offisielle svaret fra BRUS-direktør Elnar Remi Holmen. Det var ikke plass til Bodø Nu. Samtidig som vi har bilder som viser at det kryr av folk på den sivile delen av Bodø lufthavn hvor det er stelt i stand til fest. 

Mange vil kanskje oppfatte dette som et bittert innlegg fra en sjefredaktør som ikke fikk være med i det gode selskap. Sannheten er at undertegnede sitter igjen og rister på hodet over måten Bodøregionens utviklingsselskap, Bodø Lufthavnsutvikling, og Bodø kommune har opptrådt. 

De har ikke servert en direkte løgn, men de har ført folk bak lyset i en sak som egentlig ikke er kjempeviktig for Bodø. De har latt folk tro at det er en veldig viktig sak, der man endelig har klart å få et gigantisk laksefly til Bodø. 

Sannheten er jo en helt annen. Men det var det ingen som ville fortelle, all den tid ordfører Ida Pinnerød forlot et særdeles alvorlig møte i formannskapet. Et møte hvor flere viktige saker skulle opp til behandling.

Et møte hun forlot for å sole seg i glansen fra Qatar. Et land som har forfektet alle menneskerettigheter, og som det oppfordres til storstilt boikott av. 

Det ironiske oppi alt er at Boeing 777-maskinen som ankom Bodø var malt i VM-fargene til sommerens fotballmesterskap i samme land. Et VM som allerede før det har startet, har rukket å ta livet av masse mennesker som har jobbet under umenneskelige forhold for å få ferdig fotballbanene. 

[annonse]
Torsdag ble jeg tilsendt en Snap av en bløtkake hvor det står Gratulere! Ja, med skrivefeil. Men gratulerer med hva? At Bodø fikk vikariere for Evenes i nord? For det ble aldri nevnt. At Bodø bare fikk «låne» ankomstene av flyplassen lenger nord. 

Det er her alt blir så utrolig feil. Og antakelig var det derfor ikke Bodø Nu ble invitert. Vi ville stilt disse ubehagelige spørsmålene som ingen andre stilte. Hvorfor forteller dere ikke bare sannheten? 

Eller ble vi ikke invitert for at vi er for liten og uviktig? Det nekter jeg å tro. Eller?

Etter at vi fortalte det som er realiteten, nemlig at Bodø egentlig ikke har fått sin egen luftbro, har vi mottatt kritikk. Kritikk for at vi, som Bodøs egen avis, bare prøver å ødelegge gjennom klikkbare overskrifter.

Kanskje er sannheten klikkbar. Det bør den nesten være. Spesielt når sannheten er med på å undergrave omdømmet til Bodø. Vil vi være kjent for å være byen som slår oss på brystet, skriker hurra og fråtser i kake, bare et relativt kjent flyselskap velger å lande i Bodø?

Et omdømme tar år å bygge opp. Det har Bodø klart. Men å bryte ned et omdømme tar ekstremt kort tid, og det er kanskje det man er i ferd med å se konturene av nå. I etterkant av ankomsten torsdag, har jeg blitt kontaktet av flere lenger nord som ikke forstår hva man holder på med i Bodø.

Kunne man ikke bare sagt det som det er, i stedet for å rasere omdømmet til Bodø? At flyet skal gå til Bodø midlertidig fram til midten av juli, og så skal det tilbake til Evenes. Og at dette åpner et mulighetsvindu for Bodø, der man får testet operasjonen med å få den svært viktige lasten ut av landsdelen. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.