Javier Casanueva og rektor Geir Næstby. Kunstnerens eget maleri til høyre. Foto: Tore Johan Valle.

Spansk kunstner inntok Bodin videregående

Spanjolen Javier Casanueva tok turen til Bodø for å inspirere og lære opp kunstnerspirer på Bodin videregående skole.

Fredag 27. oktober var det utstillingsåpning på Bodin. De siste to ukene har den spanske kunstneren Javier Casanueva vært på besøk på skolen og undervist elever i KDA vg1 og vg2 i ulike malingsteknikker. Spanjolen selv har, trass sin unge alder, allerede rukket å ha 10 profesjonelle utstillinger i Aguila, Spania.

Bildene i utstillingen er produsert av elever i KDA. Elevene fikk arbeide i 20 timer med maleri, og utforsket ulike teknikker.

Javier Casanueva har selv laget to malerier som ble overrakt til Bodin, det ene skal auksjoneres til inntekt for Solidaritetsaksjonen 2017, hvor målet er å samle inn penger til en barnehage i Equador.

Elevene uttrykte at det hadde vært inspirerende og lærerikt å ha Javier på besøk. De hadde lært mye om maleri og hva man kan uttrykke gjennom kunst på disse korte ukene. Flere av elevene sa også at de kom til å holde kontakt med Javier via mail i etterkant. Kunstneren selv fortsetter nå sine masterstudier innen kunst i Spania.

Oljemaleri som skal auksjoneres bort til Solidaritetsauksjonen 2017. Foto: Marte Henriksen

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.