Victoria Elisabeth Andal (22) er elev ved Bodø videregående skole og leder for Fauske AUF.
KOMMENTAR

«La elevene få slippe eksamen, la oss puste!»

– Eksamen burde på samme måte som i fjor avlyses, mener elev Victoria Elisabeth Andal.


Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribenten sin holdning.

Da landet stengte ned i desember, og videregående ble rødt jamført trafikklysmodellen, så ble rutinene helt annerledes. Vi som går videregående, fikk nesten et helt semester som var innenfor normalitetens grenser, men nå er vi ikke i normaliteten lenger. De aller fleste elever på videregående har i løpet av to år nå hatt en skolegang der man går ut og inn av karantene.

Nå ser vi smitterekorder hver dag, og smitten sprer seg ekstremt fort. De fleste av oss er vaksinerte, men det hindrer ikke smitten. Karantenereglene endrer seg stadig, informasjon er dårlig og hurtigtestene er dyre.

«Når eksamen er så urettferdig fra før, så er den enda mer urettferdig nå»

Jeg tror ikke majoriteten av elevene er redd for Covid når man er fullvaksinert, men vi må tenke på minoritetene i samfunnet. De valgene vi tar kan påvirke dem som trenger normaliteten mest, fordi det er mange unge som har dårlig immunforsvar.

Det er helt forståelig at elever sier at skolen har vært så varierende, at det er urettferdig med tanke på utviklingen i læring. Når det i lang tid har vært nedstengning, isolasjon, karantene og testing, så vil dette påvirke hver enkelt elev på ulike måter.

Under pandemi-årene har eksamen vært avlyst, dette burde årets eksamen også bli. Eksamen som er i dag bør avskaffes og byttes ut med noe mer moderne. Når eksamen er så urettferdig fra før, så er den enda mer urettferdig nå.

Vi må også innrømme at pandemien har ikke gjort psykiske helse bedre, la elevene få slippe eksamen, la oss puste.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt