Bildet er tatt på en tidligere kamp mellom Kråkegull og Saltdalkameratene. Foto: Andreas Almli

Laget mister tre viktige poeng og må betale bot: –⁠ Det var ikke en lett beslutning

Kråkegull får ikke til å møte opp på den avgjørende kampen mot Værøy i helgen. Med det mister de tre poeng som kunne vært med på å sikre sluttspill og må betale bot.


Kråkegull konkurrerer i 5. divisjonen i Salten og nå fremover ligger de på oppløpssiden for å kvalifisere seg til sluttspillet, altså å komme seg med blant topp seks. 

Med tre kamper igjen, alle mot lag som er viktige å slå, forteller Ola Strand Rønning fra Kråkegull at det var ingen enkel beslutning å ta. 

– Vi sliter med å få tak i nok folk, så ble båten vi hadde bestilt kansellert på grunn av været, forklarer Rønning. 

Får bot 

– Hva tenker dere om at dere mister kampen? 

– Det er veldig uheldig. Det er et såpass tett program fremover og vi har kalkulert at vi nå mister tre poeng og får bot. Med tanke på at det er så få kamper igjen, kan det fort bli dette som er utslagsgivende. 

Boten skal være på rundt 11.000 kroner. 

Kråkegull ligger på 5. plass på tabellen med 13 poeng på ni kamper. Konkurrenten Værøy som de skulle møte på lørdag, ligger hakk i hæl på 7. plass med to færre poeng på to færre kamper. 

Folk er skuffet

Selv om det er kjipt, påpeker han at det ikke var mulig å finne gode alternativer. 

– Det fantes noen muligheter men kostnadene ville blitt så store at det ville sprengt budsjettet vårt. 

Ola Strand Rønning håper at de klarer å kvalifisere seg til sluttspillet til tross for at de nå mister tre viktige poeng. Foto: Werner Jusnes– Hva sier laget? 

– Folk er skuffet og ville helst spilt kampen.

Rønning understreker at laget var enige i beslutningen. 

Håper på å berge plassen i sluttspillet

Nå står laget overfor en tøff utfordring fremover. I neste kamp møter de serieleder Hulløy som har vunnet alle kampene til nå og som tydelig har sagt at de sikter på opprykk. Videre skal de møte Tverlandet som forøvrig vant 11–0 i forrige kamp mot Storm Bodø. 

– Hvilke ambisjoner har dere om videre spill? 

– Nå må vi bare prøve å berge plassen på øvre halvdel og da er vi fort avhengig av å være på topp. Vi er nødt til å slå Tverlandet og får håpe på at Hulløy har en litt dårlig dag. 

Surt å ikke få spille

Styreleder i Værøy IL, Tor Fagerthun, synes at det er leit at rivalen ikke får til å møte på kampen. 

– Det er surt å ikke få spille kampen. Det som jeg synes er mest synd, er at det kommer like før kampstart. Vi har andre involverte også, har avtalt levering av mat og har flybilletter som må kanselleres. Det blir en jobb rundt det, så det er trasig, sier Fagerthun. 

Selv om han påpeker at han har forståelse for at det kan være vanskelig da det ikke er enkelt med kommunikasjon til og fra Værøy. 

– Vi har også en situasjon der det er vanskelig å stille på kamper, men da prøver vi å være tidlig ute og be om nåde. Da bruker det som regel å ordne seg, men dette ble litt tett på. 

Med det får laget tre poeng og er dermed ett steg nærmere et sluttspill i divisjonen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokalfotball