Martin blir inntervjuet av av pressen ved målgang etter Kobberløpet 2018. Martin står på startstreken for femte gang når den 53. utgaven av rennet går av stabelen 23. april i år. Foto: Anders Lea Karlkås

Tidligere landslagsstjerne fremsnakker Kobberløpet: –⁠ Der har jeg gått de siste fire årene

Denne uka var Martin Johnsrud Sundby gjest hos Nitimen, hvor han nevnte det som nå er et av nord-Norges største turrenn - Kobberløpet.


 – En perle av et skirenn. Slik beskrev Martin Johnsrud Sundby Kobberløpet da han var gjest hos Knut Folkestad og Mari Garås Monsson i Nitimen sist onsdag.

Kobberløpet har blitt arrangert 52 ganger, og den tidligere landslagsutøveren står på startstreken for femte gang når den 53. utgaven av rennet går av stabelen 23. april i år. Også skiløperne Petter Northug og Finn-Hågen Krogh stiller til start. 

– Det pleier å være ordentlig spetakkel

– Kobberløpet et fantastisk skirenn i Sulitjelma. Ikke mer en rundt en time og 25 minutter fra Bodø sentrum. Det er en gjemt perle av et skirenn inne i fjellene, langs grensa mellom Norge og Sverige, i fantastiske omgivelser. Der har jeg gått skirenn de siste fire årene, og jeg har utrolig mye gode bekjente der inne. Der har vi klart å skape en fantastisk ramme for et skirenn. I år er målsetningenn 2000 på start, det er mye det, inni fjellheimenn innenfor Bodø, sier en entusiastisk Kobberløps-ambasadør, Martin Johnsrud Sundby.

Saken fortsetter under bildet.

Martin på tur opp for å motta premie etter Kobberløpet 2018. Foto: Anders Lea Karlkås

På spørsmål fra programleder Knut Folkestad om det på slutten av sesongen går an å ta seg en liten hikkas etter Kobberlløpet, svarer Martin bekreftende.

– Det er vel halve motivasjonen, det pleier å være ordentlig spetakkel der, ler Johnsrud Sundby. 

Prøvekjøre løypene i februar

Ifølge daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, er det allerede søndag 20. februar klart for Marcialonga Arctic Ski Race i Sulis-løypene. 

– Vi samarbeider for andre gang med Marcialonga og Stayer Active om et løp vi har stor tro på. Deltagere kan velge mellom 29 km eller 58 km, sier Mosti hun i en pressemelding.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.