Martin blir inntervjuet av av pressen ved målgang etter Kobberløpet 2018. Martin står på startstreken for femte gang når den 53. utgaven av rennet går av stabelen 23. april i år. Foto: Anders Lea Karlkås

Tidligere landslagsstjerne fremsnakker Kobberløpet: – Der har jeg gått de siste fire årene

Denne uka var Martin Johnsrud Sundby gjest hos Nitimen, hvor han nevnte det som nå er et av nord-Norges største turrenn - Kobberløpet.

 – En perle av et skirenn. Slik beskrev Martin Johnsrud Sundby Kobberløpet da han var gjest hos Knut Folkestad og Mari Garås Monsson i Nitimen sist onsdag.

Kobberløpet har blitt arrangert 52 ganger, og den tidligere landslagsutøveren står på startstreken for femte gang når den 53. utgaven av rennet går av stabelen 23. april i år. Også skiløperne Petter Northug og Finn-Hågen Krogh stiller til start. 

– Det pleier å være ordentlig spetakkel

– Kobberløpet et fantastisk skirenn i Sulitjelma. Ikke mer en rundt en time og 25 minutter fra Bodø sentrum. Det er en gjemt perle av et skirenn inne i fjellene, langs grensa mellom Norge og Sverige, i fantastiske omgivelser. Der har jeg gått skirenn de siste fire årene, og jeg har utrolig mye gode bekjente der inne. Der har vi klart å skape en fantastisk ramme for et skirenn. I år er målsetningenn 2000 på start, det er mye det, inni fjellheimenn innenfor Bodø, sier en entusiastisk Kobberløps-ambasadør, Martin Johnsrud Sundby.

Saken fortsetter under bildet.

Martin på tur opp for å motta premie etter Kobberløpet 2018. Foto: Anders Lea Karlkås

På spørsmål fra programleder Knut Folkestad om det på slutten av sesongen går an å ta seg en liten hikkas etter Kobberlløpet, svarer Martin bekreftende.

– Det er vel halve motivasjonen, det pleier å være ordentlig spetakkel der, ler Johnsrud Sundby. 

Prøvekjøre løypene i februar

Ifølge daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, er det allerede søndag 20. februar klart for Marcialonga Arctic Ski Race i Sulis-løypene. 

– Vi samarbeider for andre gang med Marcialonga og Stayer Active om et løp vi har stor tro på. Deltagere kan velge mellom 29 km eller 58 km, sier Mosti hun i en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.