Lars Tjærnås mente først at straffen til Glimt var riktig idømt. Nå har han ombestemt seg. FOTO: NTB

Lars Tjærnås i opphetet diskusjon etter straffe-drama på Aspmyra: – Jeg tar ofte feil i livet

Torsdag tok Bodø/Glimt første stikk i åttendelsfinalen mot AZ Alkmaar. Det skjedde etter en omdiskutert straffesituasjon, der Ulrik Saltnes gikk overende på overtid, og Ola Solbakken sikret 2-1-seier på Aspmyra.

I ettertid har diskusjonene rast om det virkelig var straffe, og diskusjonen om innføring av VAR i Conference League har selvfølgelig tatt fyr. Mange mener Saltnes falt for lett. Deriblant tidligere toppdommer Svein Erik Edvardsen som mener det grenser til filming fra Ulrik Saltnes. 

Under kampen forsvarte kommentator Lars Tjærnås dommeravgjørelsen, og mente det var straffe. I diskusjon med Edvardsen på Twitter, kommer Tjærnås med en liten innrømmelse. 

– Jeg tar ofte feil i livet, sier han i en kommentar til Edvardsen. 

Lett kontakt

Den tidligere fotballdommeren starter ballet med følgende uttalelse på Twitter: 

Jeg unner Glimt alt vel, men nå må vi seriøst roe ned her @Tjaernas og flere andre Dette er da aldri noe straffespark. I beste fall «light contact». Nærmere filming enn straffe, men jeg heller til «play on». Straffe er i hvert fall feil. VAR hadde korrigert, skriver han. 

Og Edvartsen får svar fra Lars Tjærnås, som sier at han tok feil da han forsvarte dommeravgjørelsen.

– Tror faktisk du har rett i det når jeg har sett den flere ganger, sier Tjærnås.

Edvartsen er ikke helt fornøyd med svaret, og kontrer: 

– Tror faktisk? Denne holder det å se en gang med dommerøyne.

Tok feil

[annonse]
Temperaturen ser ut til å øke noe etter denne kommentaren fra Edvartsen.

– Hva er problemet, Svein Erik? Jeg tar feil. Det gjør jeg ganske ofte i livet. Da innrømmer jeg gjerne det, for jeg går ikke rundt i den tro at jeg er i nærheten av perfekt. Her tok jeg feil. Holder det for deg?

Hele Twitter-tråden kan du lese her. 

Returkampen mellom Glimt og AZ Alkmaar går 17. mars i Nederland. Glimt leder altså 2-1 og har gode muligheter til å ta seg videre til kvartfinalene i Conference League. 

 

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.