Lasse Nordås kunne juble etter å ha sendt Tromsø i føringen mot Bodø/Glimt på Alfheim. Foto: NTB

Lasse senket klubben han er på utlån fra: – Fryktelig digg

Tromsø sjokkerte Glimt og vant «Slaget om Nord-Norge».


Tromsø sikret sin første seier over Bodø/Glimt siden 2018 søndag. Foran et fullsatt Alfheim endte eliteseriekampen 3-2.

Det var skrevet i stjernene at Lasse Nordås, som er lånt ut fra Bodø/Glimt til Tromsø, skulle markere seg i det nordnorske derbyet. Og spissen leverte på bestilling.

August Mikkelsen sendte Nordås alene med Nikita Haikin i Glimt-buret, og 20-åringen sendte et fullsatt Alfheim til himmels etter et snaut kvarter.

– Det var fryktelig digg. Jeg er jo Glimt-spiller på papiret, men nå er det Tromsø som teller. Så selvfølgelig må jeg vise glede og være glad, sa Nordås til Discovery.

Det populære målet var spissens første i TIL-drakten.

Ifølge klubbens hjemmeside er det første gang siden 2011 at Tromsø har klart å fylle opp stadion som har kapasitet på 6691 tilskuere.

Mikkelsen-magi

– Det var herlig. Jeg synes det ble en skikkelig fest i dag. Kononmatch av guttene, jeg er imponert, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Ti minutter før pause doblet August Mikkelsen ledelsen med et fantastisk frispark. Unggutten limte ballen i krysset fra om lag 20 meter.

– Alfheim har sett magi, kunne man høre speaker rope utover stadion.

– Det var deilig. Jeg øvde litt på det i går på treningen, så det var deilig å se den gå inn. Det lønte seg i dag, sa Mikkelsen til Discovery i pausen.

Målscoreren måtte av i pausen etter en kjenning på baksiden av låret, opplyste Helstrup til rettighetshaveren.

Faller fra i toppen

Etter hvilen gjorde Alfons Sampsted det enda vanskeligere for de tilreisende bodøværingene. Backen sendte ballen rett til Eric Kitolano, som stormet mot mål og banket ballen i krysset til 3-0.

Mot slutten av kampen kunne Tromsø gått opp i både 4-0 og 5-0, men i stedet satte Nino Zugelj inn reduseringen for gjestene. Deretter gjorde Lars-Jørgen Salvesen 2-3, og plutselig var det spenning igjen.

Flere mål ble det imidlertid ikke.

– Vi liker jo å dele brodelig her i nord, så vi er glad for å kunne gi Glimt et par scoringer på slutten, sa Helstrup spøkefult.

Glimt har vunnet fire av de siste fem kampene i «Slaget om Nord-Norge». Sist Tromsø vant var 16. mai-kampen i Bodø 2018. Da vant gjestene 1-0.

Med tap i Tromsø begynner det å se veldig vanskelig ut for Glimt å ta sin tredje strake serietittel. Bodøværingene ligger på 3.-plass med 41 poeng, 13 poeng bak serieleder Molde.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.