Lei av å stresse over strømprisene? I dag får du tre timers pause

På lørdag 20. mai fra klokken tolv til klokken tre faller strømprisene i hele Norden, Tyskland, Nederland og deler av Baltikum under null.


Årsaken til prisfallet er ifølge Europower.no at det for tiden blir produsert for mye strøm i forhold til det markedet klarer å produsere.

– De lave prisene i morgen skyldes høy produksjon i hele Nord-Europa, men dråpen som gjør at det blir priser under null, ser ut til å være solenergien i Nederland. I timene der produksjonen fra solceller er størst, eksporteres det for fullt ut av Nederland, skriver avisen.

Sollcelleenergien som produseres i Nederland kombinert med Nordens egne produksjon av strøm er det som fører til at prisene faller så mye som de gjør.

– Siden dette skjer samtidig som uregulert vannkraft også produserer for fullt i Norden, klarer heller ikke norske produsenter å holde igjen strømproduksjonen nok til at prisene ikke faller under null.

Ut i fra tall som Nord Pool har samlet sammen kommer snittprisen på lørdag til å være på 2,5 øre. Fra klokken tolv til tre på dagen vil prisen være i minus, mens fra tre til fire vil prisen ligge på nøyaktig null.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.